DİYARBAKIR - Yaptığı hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Diyarbakır Yeni İhya Der, Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semtindeki Kütüphane Caddesinin girişinde yardıma muhtaç aileler yararına kermes açtı.
 
22 Mayıs`a kadar açık kalacak olan kermeste bay ve bayanlar için ayrı yerler oluşturulmuş. Kermeste bay ve bayan giyimi, çocuk giyimi, kitap, iç çamaşır, dini CD`ler bulunurken, ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizlikler de satışa sunuluyor. Ayrıca, kermese getirilen yemekler ev ve işyerlerine servis ediliyor.
 
Gelirin Tamamı Yardıma Muhtaçlara Dağıtılacak
Bugün açılan kermes hakkında İlke Haber Ajansı`na bilgi veren Kermes görevlisi Tahir Dedeoğlu, kermesten elde edilecek gelirin tamamının yardıma muhtaç ailelere dağıtılacağını söyledi. Bay ve bayan giyiminden çocuk giyimine kadar, kitaplardan hediyelik eşyalara kadar, ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizliklerden yemeğe kadar birçok ürünü burada satışa sunduklarını ifade eden Dedeoğlu, tüm halkı kermese davet etti.
 
Hep Beraber Fakir Aileleri Sevindirelim
Dedeoğlu, "Bu kermesleri açarak durumu iyi olan kardeşlerimizin, fakir kardeşlerine yardımcı olmalarını sağlayarak onlar arasındaki dayanışmayı arttırmaya çalışıyoruz. Kermesimizde bayanlara ve erkeklere ay ayrı bölümler oluşturduk. Yardımsever halkımız, geçen yıl düzenlediğimiz kermese yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl da büyük ilgi gösterecekleri muhakkak… Gelin hep beraber fakir aileleri, yetimleri ve öksüzleri sevindirelim" dedi.
 
Herkesi Kermese Davet Ediyorum
Bu tür kermesleri desteklediklerini ifade den İsmail Karakaş adlı vatandaş ise, "Bu gibi kermesler, hayırlı işlerdir, bu yüzden bu kermesi açanlardan, buraya gelerek yardımlarda bulunanlardan, burada alışveriş yapanlardan Rabbim razı olsun. Çok güzel hizmetlerdir. Ayrıca fiyatlar çok uygun, herkese tavsiye ediyorum. En azından buraya gelerek kermesi gezsinler" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)