VAN - Deprem kimileri için ağır yıkım olurken, kimileri için de önemli bir geçim kaynağına dönüşmüş durumda. Evlerini taşımak durumunda kalan vatandaşlar, özellikle ev taşıyan ve bu konuda deneyimi olan ev taşıma firmalarını tercih ediyorlar.

 

Yoğun talebi karşılayabilmek için özellikle vasıfsız elemanlara yönelen firmalar ise iş bulma sıkıntısı çekenler için ekmek kapılarından birine dönüştü.

Geçimini sağlamak için taşıma firmasında çalışan M. Selim Çiftçi, "Depremlerden sonra pek çok insan gibi biz de rızkımızı kazanmak için ne iş yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Allah bir kapıyı kapatınca başka bir kapıyı açıyor. Önümüze böyle bir iş çıktı. Buradan evimize ekmek götürüyoruz" dedi.

 

Ev taşıma işinde çalışan ve bu vesileyle evine ekmek götürdüğü için huzurlu olduğunu dile getiren A. Celil Çiftçi ise, "Bu aralar en yoğun iş ev taşıma işidir. Tanıdığımız arkadaşlarımızdan çoğu bu işte çalışıyorlar. Allah'a hamdolsun kimseye muhtaç olmuyoruz" dedi.

 

Nurullah Erörs, depremlerden önce iyi kötü çalışıp geçimini sağlarken, deprem sonrası ortaya çıkan birçok yeni iş kolu sayesinde iş bulamayan kimsenin kalmadığını söyledi.

 

İşçilerin çalışırken sergiledikleri neşeli tavırları ve birbirlerine takılmaları ise gözden kaçmadı. (Mahmut Aytekin - İLKHA)