GAZİANTEP - Gaziantep Adalet Sarayı önünde saat 10.30 da yaptığı basına açıklamasının ardından Mazlum Der Gaziantep Şubesi, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından halen devam eden 28 Şubat davasına katılması için suç duyurusunda bulundu.

 

Basın açıklamasını Gaziantep Mazlum-Der Şubesi adına Abdurrahim Çelik okudu, Çelik, yaptığı açıklamada, Milat Gazetesinin 24.04.2012 tarihli haberinde İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu Milli Güvenlik Kurulana hitaben bir mektup yazdığını ve mektupta İstanbul İdare ve Vergi mahkemelerinde görev yapan bazı hâkim ve savcıların bazı cemaat ve tarikatlarla bağlantılı olduğunu, eşlerinin çağdaş kıyafet ile dolaşmadıkları türban taktıklarını yazdığını söyleyerek;"Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu yazısının devamında bu hâkim ve savcıların isimlerini zikrediyor ve tahminlerde bulunarak bu tür şahısların yargı çevresinde çok bulunduklarını iddia ediyor. Alemdaroğlu bunlarla yetinmeyip Adalet Bakanlığında hâkim ve savcıları denetleyen müfettişleri de cemaat ve tarikatlarla bağlantılı olduğunu iddia edip isimler vererek bu şahısların görevden alınmasını istemiştir"dedi.

 

Kemal Alemdaroğlunun bir ajan titizliği ile çalıştığını kişilerin dini, felsefi ve siyasi inançlarını belirterek bu kişilerin özel yaşamlarını ihlal ettiğini ve bu kişilerin kişisel verilerini kaydederek başkalarıyla paylaştığını ifade eden Çelik, "Kemal Alemdaroğlu Türk Ceza Kanunun 134. Maddesi gereğince suç işlemiştir TCK Madde 134 Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz." dedi.

 

"Bir insan hakları derneği olarak, temel bir insan hakkı olan insanların özel hayatlarını, felsefi, dini, siyasi inançlarını belirtip fişleyerek toplumda korku imparatorluğu yaratan ve kamu görevini kötüye kullanan bu tür insanların cezalandırılması için Mazlumder suç duyurusunda bulunmayı kendisine bir görev saymaktadır." diyen Abdurrahim Çelik, "Bu nedenle yürütülmekte olan 28 Şubat post modern darbesinin soruşturulduğu dosyaya katkı sunacağı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunma zorunluluğu hâsıl olmuştur." dedi.(Bekir Aslan-İLKHA)