VAN- Üç gün önce, yıkılan dükkânının yerine depoda kalan malzemelerini satmak amacıyla demir bir baraka yapan Şefik Oslu deprem sürecinde büyük mağduriyetler yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: " Yaşanan depremde işyerim yıkıldı. Uzun bir süre işsiz kaldım daha sonra depremde kurtardığım malzemelerimiz satmak için üç gün önce burayı açtım şimdide belediye yetkilileri gelip buranın ruhsatı için 8 bin TL para istiyor. Aksi takdir de burayı kaldıracağını söylüyor." şeklinde konuşarak mağduriyetini dile getirdi.

Ayrıca Oslu kentin imara kapalı olduğunu hatırlatarak, "Dükkânımın yerine yenisini yapamıyorum, baraka açınca sanki iş merkezi açmışız gibi bizden ruhsat parası istiyorlar. İşler zaten durgundur. Ancak tamirat malzemesi almak için tek tük müşterimiz geliyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sizin vasıtanızla yetkililere seslenmek istiyoruz. Deprem süresince bizi duymazdan geldiler. En azından şimdi bizi destekleyecekleri yerde kösteklemesinler. Kentin bir an önce imara açılarak halkın kendini toparlamasına izin verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Son olarak bu baraka yerin kendisinin ekmek kapısı olduğunu söyleyen Şefik Oslu, "Deprem zaten bizi bitirme aşamasına getirdi. Bir darbede belediyeden gelmesin" çağrısında bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)