VAN- Art arda yaşanan iki büyük deprem Van halkını başlarını sokacakları bir yer aramak zorunda bırakmış, evinin yakınında çadır kurabileceği boş bir arsa bulabilenler o arsanın içine çadırlarını kurmuşlardı.

 

Boş arsa bulamayanlar ise, hemen kapılarının önünde bulunan ara sokaklara çadır ve konteynırlarını kurmuş ve halkın bu perişan durumu birçok basın yayın kuruluşunun ilk haberleri arasında yer almıştı.

 

Çadırlarını apar topar buldukları ilk boş yere kuran vatandaşlar, artçı depremlerin neredeyse artık hissedilmeyecek kadar azalmasıyla, şimdi buldukları daha müsait yerlere çadırlarını taşımaya başladılar.

 

Çadırını taşıyan vatandaşlardan Remzi Çiğdem, yedi aydır çoluk çocuk kalabalık bir aile olarak şimdi taşıdıkları bu çadırda kaldıklarını, konteynır için defalarca müracaat etmelerine rağmen herhangi bir netice alamadıklarını söyleyerek, "Van'a dünya kadar yardım yapıldı. Bize bu yardımdan en ufak bir şey gelmedi. Bekçisi olduğum site yöneticisinin getirip bize verdiği bu çadır da olmasa perişan olacaktık. İlk zamanlarda boş olarak bulduğumuz bu arsaya getirip çadırımızı kurduk. Şimdi bulduğumuz daha uygun bir yere çadırımızı kuracağız." dedi. (Mahmut Aytekin-İLKHA)