Hacca gitmek isteyen bir partiliye yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan Önder Sav, savunmasını yaptı...

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, hacca gitmek isteyen bir partiliye yönelik sözleri nedeniyle `dini değerleri aşağılamak suçundan` açılan davada hakim karşısına çıktı. Elmadağ Sulh Ceza Mahkemesi`ndeki davanın 2. duruşmasında Sav, ilginç bir savunma yaptı.

Bugün gazetesinden Gökhan Özdağ`ın haberine göre; dini değerlere hakaret etmek gibi bir kastının olmadığını öne süren Sav, konuşmanın iki kişi arasında geçtiğini, alenen hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını belirtti.

Sav, hacca gitmek istediğini söyleyen Mustafa Ünal`ın `Boş ver Araplar`a para kaptırma. Bakarsın Muhammed seni bırakmaz` sözlerini dini aşağılama olarak algılamadığını dile getirdi.

Sav`ın şu sözleri dikkat çekti: "Mustafa Ünal benim arkadaşımdır. Kendisi yaşlıdır. İkimiz arasındaki bir konuşma geçmiştir. Bu konuşma sırasında kayıt yapıldığını bilmiyordum."

Sav`ın Yargıtay`ın bir şahsın düğünde `Allah`a küfretmesini` suç saymadığını hatırlatıp kendisinin de hakaret kastının olmadığını belirterek savunma yapması ise tuhaf bulundu. Bu arada CHP`li Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt "Sayın Sav, vatandaşa güle güle git, Allah kabul etsin dedi" ifadesini kullandı.