ŞANLIURFA- Şanlıurfa basınında yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: Cumhurbaşkanı Geldi de Haberimiz mi Yok

11 Mayıs Cuma günü kentte gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü dünden itibaren Şanlıurfa'daymış gibi lanse ettirdiler.

5 İlde KCK Operasyonu: 28 Gözaltı

Şanlıurfa ile birlikte 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda BDP'li İl Başkanı Fatma İzol'unda aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Tefecilik Operasyonunda 47 Kişi Tutuklandı

POS cihazıyla tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen iki ayrı suç örgütüne yönelik Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde düzenlenen 'pos modern tefeci' operasyonunda gözaltına alınan 55 kişiden 47'si tutuklandı.

 

İpekyol Gazetesi: Ortada BDP'li Yönetici Kalmadı

PKK şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK' ya yönelik bir operasyon daha düzenlendi. Şanlıurfa merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında BDP il eşbaşkanları ve yöneticilerinin bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. Yöneticisi kalmayan BDP'nin, operasyonu kınama açıklamasını ise partinin disiplin kurulu üyesi yaptı.

Tasavvuf Hocaları Urfa'da Toplandı

5. Tasavvuf Anabilim Dalı Koordinasyon toplantı Şanlıurfa Harran Otelinde yapıldı. Türkiye genelinde deki 35 üniversitede katılım sağlayan Tasavvuf hocaları, birinci gün yaptıkları müzakerelerde çalışmalarının niteliği, mahiyeti ve içeriğini ele alırken ikinci gün ise, Urfa'nın tarihi merkezlerini gezdi.

Temizlik personelinden suç duyurusu

Viranşehir Devlet Hastanesi'nde özel şirket bünyesinde sözleşmeli çalışan bir grup temizlik personeli, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu

Şanlıurfa'da rahatsızlanan öğrenciler taburcu edildi

Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde rahatsızlanan yaklaşık 50 öğrenci hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. (Mehmet Demir-İLKHA)