BATMAN - Batman Yurt Müdürlüğünde yurt öğrencilerine "Kariyer Günleri" adı altında bir seminer veren Öğretim Görevlisi Mert Erekmekçi, "İş Hayatında Başarılı Olmanın 10 Sırrı"nı da açıkladı.
 

Batman Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mert Erekmekçi, İş Hayatında Başarılı Olmanın 10 Sırrı"nı şöyle açıkladı:
 

1 - Karar vermesini bilmek, duygusallıktan kaçınmak ve sorumluluk üstlenmek.
2 - Çalışılan işyerine "Buradan emekliye ayrılacağım" gözüyle bakmamak ve özellikle 25-35 yaş grubunda bulunanların şanslarını başka bir işyerinde de denemeleri.
3 - Kişinin çalıştığı yerde, yeteneklerinin tümünü göstermesi, sadece kendisine verilen görevle yetinmemek istediğini işverene hissettirmesi.
4 - Kişinin mesleği ile ilgili bilgilerini sadece işyerindeki görevi ile sınırlandırmaması, o an gerekli görünmemesi durumda bile mesleki bilgilerini arttırmaya çalışması.
5 - İşyerindeki amirlere "kendisini göstermesi" ve başka işyerlerinde aynı mesleği icra edenlerle ilişkilerde bulunması.
6 - Uzun vadeli düşünmeyi öğrenmek. İş hayatında verilecek bir kararda bugün veya yarının değil, en az iki gün sonrasının düşünülmesi.
7 - Çalışanı en fazla iki sayfalık bir özgeçmişini mutlaka sürekli çekmecesinde bulundurması ve işyerindeki başarılarını bu özgeçmişe eklemesi.
8 - Sosyal ilişkilere gereken önemin verilmesi. Çalışanların dostlarıyla sık sık bir araya gelmeleri ve çağrıldıkları davetleri geri çevirmemeleri.
9 - Çalışanların kendisine uyum sağlayabileceği bir işveren seçmesi.
10 - Hangi iş olursa olsun yarım bırakılmadan ve zevkle yapılması.  (Veysi Rüzgar - İLKHA)