İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye’de’de kaybolan  gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun’un bulunması sürecini anlattı.

“Gazetecilerin kaçırıldığını öğrenince İranlı yetkililerden ricada bulunduk. ‘Şam yönetimiyle iyi ilişki içindesiniz, bize yardımcı olur musunuz?’ dedik.” Yıldırım, İHH’den yetkililerin 45 gün boyunca Suriye’nin her bir köyüne gidip gazetecileri aradığını belirterek, “Şam’da olduklarını öğrenince İranlı yetkililer hemen devreye girdi. Görüşmelerin ardından Suriyeli yetkililerle temasa geçtik. Bizi çok iyi ağırladılar. İki arkadaşımızın gazeteci olduğunu, başka bir amaçla burada bulunmadığını izah ettik. Attığımız her adımdan hükümete bilgi verdik” diye konuştu.

ERDOĞAN’IN MESAJI: DİRAYETLİ OLUN
Yıldırım, Şam’da bir hapishanede ayrı hücrelerde tutulan Özköse ve Coşkun ile buluşmalarında yaşananları da şöyle anlattı: “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın selamları ve ‘Dirayetli olun’ mesajını kendilerine ilettim. Bütün siyasi partilerin bu konuda birleşerek, sağlam bir duruş takındıklarını söyledim. ‘Moralinizi iyi tutun, özgürlüğe az kaldı’ dedim.”

‘YAŞADIĞIMIZI BİLİYOR MUYDUNUZ?’
Yıldırım, Özköse ve Coşkun’un kendisine, “Yaşadığımızı biliyor muydunuz? Bizden ümidinizi kestiğinizi, asla bulunamayacağımızı sanmıştık” dediklerini de aktardı.

GAZETE HABERTÜRK