DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Diyarbakır Söz: Diyarbakır`da Suya `Gizli Zam`
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi`nin (DİSKİ) nisan ayı su faturalarına yüzde 20 zam yansıttığı ortaya çıktı.

Güneydoğu Güncel: "Sistem Yok" Rezaleti
Diyarbakır Telekom Müdürlüğüne giderek işlem yapmak isteyen vatandaşların sık sık "Sistem yok" denilmesi vatandaşları bıktırdı. Yaklaşık bir haftadan bu yana sık sık sistem arızası veren Telekom Müdürlüğü aksak bir şekilde işlemleri yürütürken, Telekom yetkilileri ise sistemde bir problem olmadığını iddia etti. Vatandaşlar, yetkililere biran önce sorunu çözme talebinde bulundu.

DÜ`ye En Başaralı Vaka Ödülü
Yırtılan yapay kalp kapağına İstanbul`da çare bulamayan hasta, DÜ Kalp Hastanesi`nde yapılan girişimle sağlığına kavuştu. Bu zor girişim 130 vaka arasında ilk üçe girerek ödül kazandı.

Vakıf Eserlerini Koruyoruz
Diyarbakır Valisi Toprak, Diyarbakır`da vakıf eserlerinin daha iyi bir şekilde korunup, kollandığını, restorasyonlara dikkat edildiğini görüp mutluluk duyduğunu söyledi.


Güneydoğu Ekspres: Barzani: Kürtler İç Savaştan Uzaklar
Kuzey Irak`taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, `Kürtler iç savaştan uzaklar ve bu bizim için büyük kazanım demektir. O acılar geride kalmıştır` dedi.

28 Şubat`ta 4. Dalga
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin yürüttüğü soruşturması kapsamında 6 ilde 17 asker ve bir emekli sivil memur için gözaltı kararı çıkartıldı.

Haşimi İçin Kırmızı Bülten
Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi`nin yakalanması için kırmızı bülten yayımladı.

Yeni Yurt Gazetesi: Kitap Fuarı Diyarbakır Yolcusu
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 40 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar okurlarıyla buluşma imkânı bulacak. (M. Salih Keskin - İLKHA)