DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi (DÜ) Çocuk Hastanesi, çocukların tedavi gördüğü önemli merkezlerden, ancak zaman zaman yaşanan bazı olaylar akıllarda soru işareti bıraktırıyor. Hastane sorumluları ise yaşanan olayların ardından kendileriyle görüşmek isteyen basın mensuplarına kapılarını sıkı sıkıya kapıyorlar.

Son skandal iddiaların sahibi Edip Polat, yaşadıklarını İlke Haber Ajansı`na anlattı. Oğlu Eyyüp Polat`ın rahatsızlanması üzerine özel bir hastaneye götürdüğünü ifade eden baba Polat, böreklerinde taş olduğu teşhisinin ardından 27 Şubat`ta 7 aylık iken D.Ü. Çocuk Hastanesi`ne sevk edildiklerini söyledi. 29 Şubat`ta sırtında bir kızarma meydana geldiğini belirten baba Polat, doktorların ise "önemli bir şey yok" dediklerini söyledi. 5 Mart`ta çocuğun ayakları kilitlenerek tutmamaya başladığını belirten baba Polat, 9 Mart`ta ise bu sefer ellerinin tutmamaya başladığını, ardından dilinin de kilitlenerek artık ağlayamadığını söyledi.

Hastanede Enfeksiyon Kaparak Menenjit Oldu
16 Mart`ta çocuğunun yoğun bakıma alındığını kaydeden Edip Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Yoğun bakıma düştükten sonra bizler başka hastaneye sevk talebinde bulunduk, ancak olumsuz cevap aldık. Doktorlar, `sevke gerek yok! Çocuğun bir şeyi yok! Zaten bizler gerekli olan bütün tedavileri yapıyoruz! Bulaşıcı bir hastalığı yok, burada tedavi olabilir` dediler. Şimdi ise çocuğun sırtındaki kızarmadan oluşan yaradan enfeksiyon kaptığını ve menenjit olduğunu söylüyorlar. Daha önce çocukta menenjiti yoktu, sapa sağlam idi. Çocuğu hastaneye yatırmadan önce bizimle oynuyor, gülüyordu. Şimdi ise hareketsiz duruyor."

İlk 10 Gün Doktorlar İlgilenmedi
Hastaneye ilk yatırılışında doktorların çocuğu ile pek fazla ilgilenmediğini iddia eden baba Polat, hastalık ilerleyince artık bunun önüne geçemediklerini, çocuğunu bu hale ihmalkarlığın getirdiğini belirterek doktorları suçladı.

Başhekim ve Rektör Hanımla Görüştürmediler!
Çocuğun son durumu hakkında bilgi veren baba Polat, "Şuan ellerini biraz oynatabiliyor, ancak çocuğun beyni su toplamış. Yaklaşık 3 aydır buradayız ve hiçbir netice alamamışız. İlk baştan beri sevk istiyoruz, ama hastane `al götür` diyor. Ben şimdi yoğun bakımdaki bir çocuğu nasıl alıp götüreyim. Ankara Hacettepe Hastanesine gittim, ancak enfeksiyon kaptığı için `özel oda yok` diyerek kabul etmiyorlar. Birkaç defa başhekime çıktım, ama yerinde olmadığını söylediler. Rektör hanıma çıktım, ama beni görüştürtmediler. Bu yüzden son çare olarak Sağlık Bakanlığı Şikâyet Hattı 184`ü aradım. Gerekirse Cumhuriyet Başsavcılığı`na da başvurmayı düşünüyoruz." dedi.

Sekreter Yetkililerle Görüşmemize İzin Vermedi
Konu ile ilgili D.Ü. Çocuk Hastanesi Sorumlu Prof. Dr. Kenan Haspolat ile görüşmek istedik, ancak sekter engeline takıldık. Yaklaşık 2 saat beklememizin ardından sekreter, "Hasta yakını değilsiniz, bu yüzden görüşemezsiniz? Hem Kenan hoca sizinle görüşmek istemiyor?" diyerek dışarı çıkmamız istedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)