BİNGÖL - Bingöl'de 08 Mayıs 2012 Salı günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Çomak'ta Halen Telefon Yok!
Adaklı'nın Çomak Mezrası sakini Kabay, "Telefon icat edileli 136 yıl geçti biz halen telefonla tanışamadık" dedi.

Bingöl Olay Gazetesi: Kutlu Doğum Dönüşü Kaza Yaptılar
Karlıova ilçesinde peygamber sevdalıların yaptığı etkinliğe katılan köylüler, dönüş yolunda kaza yaptı.

Bingölün Sesi Gazetesi: Garip'te 'Kutlu Doğum' Etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl merkeze bağlı Garip Köyü'nde düzenlenen etkinlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu'nun merkeze bağlı Garip köyünde düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği; kadın, yaşlı, çocuk tüm köy halkının katılımıyla gerçekleşti. Şahap Korkutata'nın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; ilahi sanatçıları Burhanettin ve Hikmet birbirinden güzel ilahiler seslendirerek katılımcıları coşturdu. Selam Çocuk İlahi Grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif manevi bir hava oluştururken zaman zaman duygulu anlar yaşandı

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Dağılma: 'Müslümanlık Zazalar İçin Tatlı Bir Sudur'
Gazeteci Yazar İbrahim Dağılma "Onların bir sorunu olsa hemen derler ki: 'Biz şeriata gidiyoruz!' Bu sebeple Molla ve Seydalar Allah dini için sevilmektedir. Tarih boyunca Zaza toplumu üzerinde çokça oyunlar oynanmış. Buna rağmen Zazalar, İslam dini üzere ayakta kalmışlardır."

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Belediye 20 Bin Çiçek Ekti
İlkbaharın gelmesi ile birlikte çalışmalarına başlayan Bingöl Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine 20 bin adet çiçek ve 500 adet ağaç dikimi gerçekleştirdi. Ekiplerin çalışmalarının devam edeceği kaydedildi. (Furkan Bingöl - İLKHA)