VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden öne çıkan haber başlıkları şöyle:

VAN OLAY GAZETESİ: İl Olmak İstiyorlar
Erciş ilçesinde faaliyet gösteren 5 oda temsilcisinin üyeleri, ilçenin il olması konusundaki çalışmalarını devam ettireceklerini ve halkın beklentisinin de bu yönde olduğunu bildirdiler.

Şehit Ubeydullah-2
Van`ın sevilen radyolarından Serhad FM`de gerçekleştirilen ve 7 radyonun ortak yayınla bağlandığı programın özeti olarak, dün ailesi ve arkadaşlarını verdiğimiz yazımıza bu gün Dava Avukatı, Mustazaf-Der Genel Başkanı, bölgenin kanaat önderleri ve saldırıdan hemen sonra kurdukları komisyon ile Yüksekova`yı ziyaret eden ve bu yönde bir rapor hazırlayan Van Erdem-Der Başkanı İsmail Almalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

VAN POSTASI GAZETESİ: Van`a İkinci Parti İthal Hayvan Geliyor Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, yaşanan depremden dolayı şu anda bir taraftan Organize Tarım İşletmeleri`ndeki hasarları giderdiklerini, diğer taraftan da yeni bir parti hayvan ithalatı gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Çaldıran`da Barış Yemeği
Van`ın çaldıran ilçesine bağlı Sarıçimen köyünde alacak-verecek anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

VANGÖLÜ EKSPRES GAZETESİ Van`da Konteyner Kentlerde Sosyal ve Sportif Faaliyetler

Van gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü tarafından konteyner kentlerde kurulan gençlik merkezleri ve etkinlik çadırlarında depremzedelere yönelik çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlere devam ediliyor.

Tiyatroculardan Vali Karaloğlu`na Teşekkür Plaketi
Van devlet tiyatrosu müdürü Esat Tanrıverdi ve Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolar şenliği koordinatörü Özlem Tokaslan, Vali Münir Karaloğlu`na şenliklere verdiği destekten dolayı plaket takdim ettiler.

PRESTİJ HABER: Ev Umudu Müracaatlara İlgiyi Arttırdı
Başbakanlık Afet Acil Durumu Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, depremden sonra başlayan kesin hasar tespit raporlarının açıklanmasının ardından Van merkezde konut hak sahipliği başvuruları alınmaya başlandı.

Açlık Sınırı 1042 TL
Memur-sen tarafından yaptırılan araştırmada nisan ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 042,686 TL, yoksulluk sınırı ise 2 bin 830,387 TL olarak belirlendi.

GAZETEVAN:Van`da Hak Sahipliği Başvuruları başladı
Başbakanlık Afet Acil Durumu Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, depremden sonra başlayan kesin hasar tespit raporlarının açıklanmasının ardından Van merkezde konut hak sahipliği başvuruları alınmaya başlandı.

MERKÜR HABER: Van`a İkinci Parti İthal Hayvan Geliyor
Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, yaşanan depremden dolayı şu anda bir taraftan Organize Tarım İşletmeleri`ndeki hasarları giderdiklerini, diğer taraftan da yeni bir parti hayvan ithalatı gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

HABERVAN: Göçük Altında Kalan İşçi Güçlükle Kurtarıldı
Van`da kanalizasyon çalışması sırasında göçük altında kalan 1 kişi yapılan çalışmayla yaralı olarak kurtarıldı.

MEDYAVAN: Van`da Yıkımlara Hız Verildi
Van`daki depremler sonrası gelen bahar ayları ile birlikte inşaatların yetiştirilebilmesi için yıkımlara hız verildi.

ŞEHRİVAN: Sıhke Gölü Enkaza Döndü!
Van`da meydana gelen depremlerin ardından kentte yıkılan binaların moloz ve hafriyatları tüm önlem ve uyarılara rağmen Sıhke Gölü ve dere yataklarına dökülüyor. (Fırat Arslan-İLKHA)