ADANA- Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin kontör dolandırıcılığı şebekesine yönelik 7 aydır sürdürdüğü çalışmaların neticesinde 30 Nisan'da 13 il, 8 ilçede 64 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarma ekiplerinin de desteğiyle gerçekleşen operasyonda 109 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların; telefonla aradıkları vatandaşlara, kendilerini polis veya savcı olarak tanıttıktan sonra kimlik veya hesap bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını, soruşturma için verilen hesaba para yatırmaları gerektiğini söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi.

Emniyet sorguları tamamlanan zanlılar, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyesi olmak, örgüt adına suç işlemek, nitelikli dolandırıcılık, tehdit ve hakaret, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak" suçlamasıyla dün sabah Adana Adliyesine sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 109 zanlıdan 72'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 37 zanlı ise tutuksuz yargılanmaz üzere serbest bırakıldı. (Ayhan Kaya-İLKHA)