BATMAN-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silvan programının ardından Batman`a geldi. Öğle saatlerinde Batman Valisi Ahmet Turhan`ı makamında, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Cuma İçten ile birlikte ziyaret ettiler. Bakan Yılmaz, Batman`a gelişinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Batman organize sanayi bölgesi hakkında bakana bilgi veren Vali Turhan, Batman`ın tekstilde çok mesafe aldığını söyledi.
 
Batman ziyaretiyle ilgili konuşan Bakan Yılmaz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`la görüşeceğini belirterek üniversitenin altyapısı ile ilgili sorunları çözeceklerini açıkladı.
 
Bölge ve ülke genelinde çok önemli projelere imza attığını söyleyen Bakan Yılmaz, özellikle sağlık, eğitim ve kalkınma alanında çok önemli adımlar attıklarını ifade etti. Batman`ın kendileri için çok önemli bir yer olduğunu ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, Tekel binalarından dönüştürülen Tekstilkent`i gezdi. Buradaki incelemeler esnasında basın mensuplarına konuşan Yılmaz, "Hükümet olarak kalkınma alanında uyguladığımız yeni teşvik sistemiyle insanlarımızın refah düzeyinin yükselmesini hedefliyoruz. Bu anlamda yatırım yapacak olanlara gerekli tüm kolaylığı sağlarken, özel sektörü de önemsiyoruz. Bu anlamda özel sektörü desteklediğimiz sürece istihdamı da artırmış olacağız. Ortadoğu`da ekonomisi çok güçlü ve demokraside ileri adımlar atan bir ülke haline geldik" dedi.
 
ÇATOM`da İlköğretim Okulu öğrencilerine oyuncak dağıtan Bakan Yılmaz, çocuklarla tek tek ilgilendi. Batmandaki programının ardından karayoluyla Gap-Genç festivalinin açılışını yapmak üzere Siirt`e gitti.(Veysi Rüzgar-İLKHA)