BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; 'Cuma'da "İhlâs Ve Samimiyet" Konusu İşlendi'
Batman'da bu hafta da Cuma Namazı'nda camiler dolup taşarken, hutbede " Tevazu ve Kibir " konusu ele alınarak, Tevazünün bir Müslüman'ın sahip olması gereken güzel hasletlerden biri olduğu belirtildi.
'Batman'da Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti'
Batman'da kısa süreli sağanak yağış nedeniyle caddelerde göl oluşurken kanalizasyonlar taştı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; 'Hastaneye Sütten Dolayı 80 Kişi Müracaat Etti'
Türkiye genelinde dağıtılan ücretsiz sütten dolayı Batman'da yaklaşık 3 günden bu yana Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine yaklaşık 80 öğrencinin mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikayetlerle müracaatta bulunduğu açıklandı.
'Bakan Cevdet Yılmaz Batman'da'
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, valilik ziyaretinde, bölgede ve ülke genelinde hükümet olarak çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, özellikle sağlık, eğitim ve kalkınma alanında atılımlar attıklarını ifade etti.

 

Batman Pusula Gazetesi; 'Kilit Taşı Makinasında Can Verdi'
Kilit taşı fabrikasında çalışan 24 yaşındaki işçi dalgınlık sonucu kafasını ve kolunu kilit taşı makinesine kaptırarak feci şekilde can verdi.
'Aşırı Yağıştan Dolayı Toprak Kaydı'
Mayıs ayında dolu ve yağan yağmur batman'da da etkili oldu. Aşırı yağan yağmurdan dolayı Batman sakatatçılar çarşısının kaldırımında 4 metrelik toprak kayması meydana geldi.

 

Batman Gazetesi; 'Sosyal Yardımlaşmaya 8 Personel Alınacak'
Sözleşmeli olarak alınacak 8 kişi Sosyal Yardım ve inceleme görevlisi olarak görev yapacak, alınacak personelin 2 ay deneme süresi sonrasında sözleşmeleri yapılacak.
'3 Günde 80 Öğrenci Sütten Zehirlendi'
Okullarda dağıtılan sütten zehirlenenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son 3 günde il genelinde 80 öğrenci, içtikleri sütten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

 

Batman Postası; 'Batman Sular Altında'
Dün öğleden sonra dolu şeklinde başlayan sağanak yağış bir saatte, Batman'da, yüzlerce ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu.
'Ferhat Malgir Beraat Etti'
Batman Postası Yazı İşleri Müdürü Ferhat Malgir, Ödül aldığı haberden dolayı hakkında açılan davadan beraat etti.

 

Batman Barış Gazetesi; ''Minibüs Önce Uçtu Sonra Takla Attı'
Batman'da bir minibüsün takla atması sonucu, biri ağır iki kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, dün gece saat: 03.00 sıralarında Güneykent Mahallesi Hoşgörü Caddesi üzerinde hızlı bir şekilde giden bir minibüs, sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu takla attı.
'Kadına En Saygılı İl Batman Oldu'
Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonuna göre Türkiye'de aile içi şiddetin en az yaşandığı İlin Batman olduğu ortaya çıktı.

 

Batman Medya Gazetesi; 'Yağmur Eziyeti'
Kent merkezinde kısa süreli etkili olan dolu ve yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Şehir merkezine akan yağmur suları, özellikle Turgut Özal bulvarını adeta felç etti. Vatandaşlar yollarda mahsur kalırken, trafik adeta kilitlendi.
'Minibüs Takla Attı'
Önceki gece 03.00 sıralarında Güneykent Mahallesi Hoşgörü Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, hızını alamayan minibüs takla attı.

 

Batman Doğuş Gazetesi; 'Makineye Kapılan Genç Feci Şekilde Can Verdi'
Kilit taşı fabrikasında çalışan genç, dalgınlık sonucu kolunu ve kafatasını kilit taşı makinesine kaptırarak feci şekilde can verdi.

 

Batman Umut Gazetesi; 'Kene Sokmalarına Karşı Dikkat'
Artan Hava sıcaklığında ortaya çıkan kene sokma vakalarına karşı uzmanlar uyarıda bulundu.

 

Batman Duruş Gazetesi; 'Batman'da 20 Öğrenci Sütten Zehirlendi'
Batman'da okulda dağıtılan sütten içen 20 öğrenci zehirlendi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; 'Feci Ölüm!'
Taş kırma makinesine kafası ve elini kaptırdı. Maraşlı Hakan Akıllı, Batman'da çalıştığı parke taşı kırım makinesinde feci şekilde can verdi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)