Türkiye`de son dokuz yılda, faize 449.8 Milyar TL para ödendi. Sadece 2011 yılında ödenen faiz, 1 Bursa, 2 Balıkesir, 3 Erzurum, 5 Isparta, 7 Ağrı ediyor. 2013 yılında ise, 1,5 Konya, 2 Kocaeli, 3 Şanlıurfa, 34 Bayburt faize gidecek.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Türkiye`nin faiz gerçeğini çarpıcı rakamlarla ortaya koydu.

Türkiye`nin son dokuz yılda, faize 449.8 Milyar TL para ödediğini söyleyen Karaman, bu para ile TOKİ`nin yaptığı konutlardan 5 milyon 553 bin konut alınabildiğini ifade ederek, “Türkiye`de toplam 15 milyon konut var. Bu demektir ki son 9 yılda faize ödenen para, Türkiye`nin üçte birine karşılık geliyor” dedi.

Parti Genel Merkezi`nde bir basın toplantısı düzenleyen Mehmet Karaman, faizin ülke ekonomisini perişan ettiğini vurguladı. Yıllar itibariyle Türkiye`nin faize ödediği parayı tek tek ortaya koyan Karaman, “Maalesef bu rakamlar dikkate alındığında Türkiye; her 1 dakikada 81 bin TL faiz ödemesi yapıyor. Bu rakam, Türkiye`de TOKİ`nin yaptığı ortalama bir dairenin fiyatıdır. Bunu baz aldığımızda ülkemiz her bir saatte 60 daire, her bir günde 1444 daire, her bir ayda 43 bin 200 daire, her bir yılda ise 520 bin daire parasını faize ödemiştir. Yani Hükümetin övünerek örnek verdiği TOKİ konutlarının tamamı bir yılda ödenen faize ancak denk gelmektedir” diye konuştu.

Karaman, sözlerine şöyle devam etti: “ Türkiye bazı illerin konut sayısı dikkate alındığında karşı karşıya bulunduğumuz dramatik tablo çok daha iyi anlaşılacaktır. Örneğin, sadece 2011 yılında bütçeden ödenen faizlerle, 1 Bursa, 2 Balıkesir 3 Erzurum, 5 Isparta, 7 Ağrı faize gitmiştir. Yine bütçe dikkate alındığında 2013 yılında ise, 1,5 Konya, 2 Kocaeli, 3 Şanlıurfa, 34 Bayburt faize gidecektir.”

TOPRAK ALTIMIZDAN KAYIYOR

Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın vefatından önce söylediği ‘toprak ayağımızın altından kayıyor` sözlerini hatırlatan Karaman, şöyle devam etti: “Hocamızın bu sözleri hala kulaklarımızda çınlıyor. Borç alan emir alır. Maalesef Hükümet dün çıkardığı bir kanunla ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde yabancılara toprak satışını 25 dönümden 300 dönüme, hatta Bakanlar Kurulu kararı ile 600 dönüme çıkarılabilmesine ilişkin kanunu Meclisten geçirdi. Hangi ülke menfaati şehit kanıyla alınan toprakların satılmasını öngörür? Bu kanun TBMM`de konuşulurken, ‘kimse kimsenin toprağını zorla almayacak, efendim satılan toprağı alanlar kendi ülkelerine mi götürecek` denildi. Keşke götürseler. O zaman toprağın elimizden nasıl çıktığını hiç olmazsa görürdük.”

FAİZDEN UZAK DURUN

Faiz tehlikesine karşı Saadet Partisi`nin uyarılarının dikkate alınmasını isteyen Mehmet Karaman, “Biz Saadet Partisi olarak faize ve faiz ekonomisine karşıyız. Faiz, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bir sömürü aracıdır. Saadet Partisi olarak Hükümete diyoruz ki, Denk Bütçe yaparak faiz harcamalarını ortadan kaldırınız. Ekonomiyi borç alarak idare etmek yerine 54. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hükümetinin yaptığı gibi milli kaynaklarımızı hareke geçirerek idare etme cihetine gidiniz. Aksi halde Türkiye bu faiz belasından kurtulamaz. Bu hesabı Hükümeti tenkit etmek için değil, faizin ne büyük bir bela olduğunu ortaya koymak için yaptık. Saadet Partisi olarak çağrımızı tekrarlıyoruz. Faizden uzak durun!” şeklinde konuştu.