Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, siyonistlerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te işgal birimleri inşa etme faaliyetlerine karşı "küresel eylem" çağrısında bulundu.

Lynk, yaptığı yazılı açıklamada, siyonistlerin uluslararası hukuka aykırı tutumunu dünya yanıtsız bırakırsa, "İlhaka giden yoldaki son çıkışın" kaçırılacağını belirterek, ilhak siyasetini engellemek için uluslararası toplumu çaba göstermeye davet etti.

BM Özel Raportörü Lynk, açıklamasında Netanyahu hükümetinin Beytüllahim ve Ramallah'taki mevcut işgal birimlerini genişletme çabalarını hatırlattı, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah bölgesinde yaşayan Filistinlilerin evlerinden sürülme tehdidi ile karşı karşıya bırakılmasını bir savaş suçu olarak nitelendirdi.

Siyonist parlamento Knesset'te, Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinin genişletilmesi ve Filistinlerin mallarının ellerinden alınmasını meşrulaştıran kararı yasa dışı olarak değerlendiren Lynk, Filistinlilere ait zeytinlikler ve diğer temel geçim kaynaklarına işgalciler tarafından zarar verilmesine, Filistinlilerin yaralanmasına ve hatta katledilmelerine seyirci kalındığını ifade etti. (İLKHA)