AĞRI - Mustazaf-Der Ağrı Şubesi, her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlarını bu ay da sürdürdü. Daha önce belirlenen yaklaşık 40 aileye gıda yardımında bulunuldu.

 

Muhtaç aileler ile zenginler arasında köprü olduklarına dikkat çeken dernek yetkilileri, "Bizler sadece Rıza-i İlahi için bu çalışmaları yapıyoruz. Bizler evimizde rahat rahat uyurken belki bir aile sıcak bir çorbayı dahi bulamıyorlar. Yardım yapılan ailelerin birçoğu devletten yardım alamadıklarını sadece komşularının yardımlarıyla geçindikleri belirtiyor" dedi.

 

Feray Akdağ adındaki yalnız yaşayan yaşlı bir bayanın ise kimsesiz olduğunu, kaldığı yıkık, dökük evin ise kiralık olduğunu belirttiğini ifade eden Yardım komisyonu başkanı Suat Noğay, şu bilgileri verdi: "Ev sahibinin evi sattığını belirten Feray Akdağ ev sahibi en kısa sürede çıkmamı istiyor. Ancak ne gidecek yerim var ne de herhangi bir gelirim var. Bu zor günümde sizler beni hatırladınız, Allah (c.c.) da sizleri hatırlasın diye Mustazaf-Der Ağrı şubesi yardım komisyonuna dualarda bulundu. Feray Akdağ önce Allah`a (c.c.) sonrada devlete ve yardımseverlere seslenerek sadece başımı sokabileceğim bir ev istiyorum dedi."

 

"Gıda Yardımında Bulunulan Afgan Ailenin Evi İse İçler Acısıydı"
Türkiye`ye mülteci olarak sığınan bir Afgan ailesinin halinin ise içler acısı olduğunu ifade eden Noğay, "Evlerinde mutfak malzemeleri dahi bulunamayan Afgan ailesi, sadece bir odalarına serdikleri halı, birkaç yer döşeği ve katalitik sobalarından başka hiçbir şeyleri bulunmayan Afgan ailesinin durumu Mustazaf-Der yardım komisyonu çalışanlarına duygulu anlar yaşattı. Bunlar sadece bizim ulaşıp da durumlarını görebildiğimiz aileler. İnanın ki daha kötü durumda olan aileler bile vardır. Bizler imkanlarımız dahilinde ve yardımsever vatandaşların destekleri ile bu ailelere sürekli ulaşacağız. Yardımlarımız bir defaya mahsus değildir sürekli ve düzenli olarak yapılacaktır" dedi. (Emin Mağlay - İLKHA)