2018-2019 Eğitim ve öğretim yılının sömestr (yarıyıl) tatilinde Batman Bilim ve Sanat Merkezinde açılacak olan 'Robotik ve Kodlama Kampı'nda teknoloji liderliği ve Robotik-Kodlama-Stem alanında Batman'daki tüm öğrencilere koçluk edecek öğrenci ekibi yetiştirilecek.

Türkiye'de öğrencilere yönelik bir ilk olacak teknoloji liderliği ve Robotik-Kodlama-Stem koçluğunun ilk aşaması 2 hafta sürecek. Eğitime bilsem öğrencileri dışında Batman inovasyon merkezinde kurs gören öğrenciler ile bu konuda becerisine güvenen veya tecrübesi olan öğrenciler de katılabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "Teknolojiyi ve robotik kodlamayı tüm okullarımıza yaymak dışında bunu bir sistem dâhilinde koordine etmek ve bu eğitimin doğasında olan hiyerarşik ilerlemeyi lider vasıflı öğrencilerimizle gerçekleştirmek istiyoruz. Biliyoruz ki robot tasarımında ve kodlamada zekâ ve görüş açısı olarak öğrencilerimizin yaş grubu olarak yetişkinlerden önde oldukları konular var. Bizim öğrencilerimizde bulunan zekâ ve yeteneklerinin ilerde kaybolmaması için becerilere dönüştürmemiz gerekmektedir. Bunun için tüm öğrencilerimize ve halkımıza açık danışmanlık ve liderlik yapacak bir teknoloji ekibi kuruyoruz." dedi.

Eğitimi programlayan ve eğitimi verecek olan Ercan Soysal, "Bu eğitim kampı ile amacımız tüm okullarımızda teknolojiye merak duyan, fikri olup hayata geçirmek isteyen, projesi olup yarışmalara katılmak isteyen öğrencilere bilgi ve malzeme desteğinde bulunmak." olduğunu belirtti.

Soysal, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Bu konudaki çalışmayı teknoloji liderliği ile beraber robotik ve kodlama eğitimi alacak öğrencilerimiz üstlenecek. Teknoloji tasarım atölyemizde 7 farklı robot seti ile eğitim vermekteyiz. Batman Bil-Sem olarak bu kadar farklı eğitim seti ile eğitim verebilen tek kurumuz. Bu nedenle farklı sistemler üzerinde aynı anda çalışarak disiplinler arası eğitimin temellerini güçlü bir şekilde oluşturabiliyoruz. Öğrencilerimiz farklı robot sistemleri üzerinde farklı kodlama yöntemleri ile algoritma, inovasyon ve tasarım yaklaşımlarını kolaylıkla kazanabilmektedirler. Amacımız bu kazanımı tüm öğrencilerimize yayabilmektir." (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)