Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır, Sivas ve Edirne`de dağıtılan sütler zehirlenmeye yol açtı.

Zehirlenme olayının yaşandığı Hürriyet İlköğretim Okulu’na çok sayıda ambulans sevk edildi. Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

VALİ: PSİKOLOJİK
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, okullarda dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği iddiasına ilişkin, kentte bu sabah tüm çocuklara süt dağıtıldığını ve şu ana kadar herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi. Toprak, şöyle konuştu:

``Şu ana kadar herhangi bir problem yok. İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu`nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz.`` Aynı partide aynı noktadan gelen sütün bir başka noktada olumsuz çıkmasının mümkün olmadığını anlatan Toprak, ama herhangi bir problem oluşmaması için Sağlık Müdürlüğü`nün konuyu incelediğini aktardı. Bazı çocuklara bazı besinlerin dokunabileceğini bildiren Toprak, yumurta ve süt alerjisinin olabileceğini, bazı çocukların da ciddi manada aç kalmış olabileceklerini kaydetti.

SİVAS`TA DA ÖĞRENCİLER HASTANELİK OLDU

Sivas`ta da kent merkezindeki Muzaffer Sarısözen İlköğretim Okulu ve 75`inci Yıl İlköğretim Okulu ile İmranlı İlçesi`ndeki bazı okullarda dağıtılan sütten içen öğrencilerden fenalaşanlar oldu. Zehirlenme şüphesiyle hastanelere ulaştırılan çok sayıda öğrenci, tedaviye alındı.

EDİRNE

Edirne Valisi Gökhan Sözer, dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma olduğunu belirterek, konunun araştırıldığını belirtti.

Vali Sözer, Yusuf Hoca İlköğretim Okulunda dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlanan yaklaşık 20 öğrencinin kontrol amaçlı hastaneye sevk edildiğini söyledi. Sözer, ``Dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma oldu, konuyu araştırıyoruz. Kontrol amaçlı yaklaşık 20 öğrenciyi hastaneye sevk ettik. Sütlerden numune alındı. Öğrenciler aç karnına süt içtikleri içinde mideleri bulanmış olabilir. Bazıları psikolojik olarak da etkilenmiş olabilir. Başka bir şeyden de zehirlenmiş olabilirler. Araştırıyoruz`` dedi.

Kaynak : Gazeteport