ŞANLIURFA- Şanlıurfa basınında yer alan haber özetleri şöyle;

 

YENİURFA Gazetesi: 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı
Şanlıurfa`da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin yanı sıra birçok vatandaş katılırken her türden renklerin bir arada bulunması kutlamalara farklı bir renk kattı.
Belediye sinek ve fare avında
Şanlıurfa Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek, karasinek ve tatarcık sineği ile mücadele kapsamında 10 bine yakın büyükbaş hayvanın barındığı yaklaşık 400 mağara ve çevresinde ilaçlama çalışması başlattı. Belediye ayrıca 7 bin 800 roğar kapağının altında 36 kişilik personelle lağım farelerine tuzaklar kurdu.

 

İpekyol gazetesi: Ergenekoncular Başbakanı Urfa`da Dinledi

Ergenekon sanığı Şener Eruygur`un Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde istihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz`e verdiği talimatla; Başbakan Erdoğan`ın numarası sahte isimle mahkemeden alınan izin sayesinde dinlendiği belirtildi. Erdoğan`ın dinlendiği il Şanlıurfa, bu önemli itirafı yapan kişi ise dönemin Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Sarızeybek oldu.

Bayramlardan Habersiz İşçilerde Var

Resmi tatil olduğu için tüm devlet çalışanları tatil ederken işçi bayramından habersiz her günkü gibi işinin başında özel şirket çalışanlarına ulaştı. Kimi haklarının verilmediğinden kimi gelir dengesizliğinden kimi de hiç tatil yapamadığından yakındı.

 

Şanlıurfa SEMBOL Gazetesi: 1 Mayıs Urfa`da Renkli Geçti

İşçi ve Emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olan 1Mayıs İşçi Bayramı, kentte düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Topçu Meydanı`nda yapılan kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu.

Artık Serbestler

Çevre yolları tamamlanıncaya kadar ağır tonajlı araçlar şehir içinden geçebilecekler
(Mehmet Demir-İLKHA)