BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
Batman Basın.com; `Umut-Der`den 175 Aileye Yardım`
Batman merkezde yardım hizmetlerini sürdüren Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği Umut-Der, Nisan ayında 175 aileye yardımda bulundu.
`Maliye Bakanı Sanayicilerle Bir Araya Geldi`
KOSGEB`in düzenlediği sertifika törenine katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayicilerle basına kapalı toplantı düzenlendi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Yeni Anayasa İçin 5 Bin İmza`
Sivil Dayanışma Platformu`nun (SDP) 81 ilde eş zamanlı olarak "Anayasa İçin Sözüm Var" adı altında başlatılan talep toplama kampanyası tamamlandı.
`Arı Yetiştiricileri Sertifikalarını Topluca Aldı`
Batman`ın Kozluk İlçesinde Arıcılık kursunda eğitim gören kursiyerlere Arıcılık Sertifikası veridi.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Görme Engelli Öğrenci; Okumak İstiyorum!`
Görme engelli Rıza Işık okumak istediğini belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine yardım etmelerini istedi.
`Şimşek; Batman`da Yatırımlar Artacak`
AK Parti Batman Milletvekili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOSGEB`in vereceği desteklerle ve yatırım teşvikleriyle birlikte Batman`da daha çok istihdam, daha çok yatırım olacağını söyledi.
 
Batman Gazetesi; `1 Mayıs`ta Polise İş Düşmedi!`
Etkinlikleri uzaktan izleyen polis ekipleri, ilk kez sakin bir program yaşadılar. 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle dün Cumhuriyet meydanında yapılan kutlamalar esnasında polisin gelişmeleri uzaktan izlemesi ve vatandaşlarla yan yana gelmemesi dikkat çekerken, gün boyunca polisi harekete geçirecek bir olayın olmaması memnunlukla karşılandı.
`Hava Meydan Komutanı Ankara`ya Alındı`
Adı bir usulsüzlüğe karıştığı gerekçesiyle Diyarbakır Askeri mahkemesince tutuklanan Batman Hava Meydan Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Fidan Yüksel, tahliye edildikten sonra gittiği memleketinden dün Batman`a geldi ve kayıt işlemlerini yaptıktan sonra Batman`dan ayrıldı.
 
Batman Postası; `Girişimcilik Ruhunuz Asla Kaybetmeyin`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, girişimcilik olmadan demokrasinin gelişmesi ve ileri demokrasi olmadan güçlü bir ekonominin olamayacağını belirterek, girişimciliğin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
`150 Kursiyere KOSGEB`den Sertifika`
KOSGEB`in düzenlediği hibe destekli işyeri açma imkânı tanıyan ve 10 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 150 kursiyere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`inde katıldığı törende girimcilik sertifikaları verildi.
 
Batman Barış Gazetesi; `Bebek Kundağında Silah Ele Geçirildi`
Mardin Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, yolcuya ait bebek kundağı ve bebek çantasının içinde çeşitli çap ve markalarda 15 adet tabanca ve mühimmat ele geçirildi.
`TPAO `Kaya Gazı`nı Arıyor`
Dünyanın en büyük doğalgaz ithalatçısı ABD`yi ihracatçısı yapan `kaya gazı` Türkiye`nin yeni umudu oldu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 3 farklı bölgede büyük miktarda kaya gaz-petrol rezervi buldu. TAPO Batman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, Diyarbakır ve Erzurum, TPAO`nun Trakya Bölge Müdürlüğü de kendi sorumluluk sahasında Kaya Gazını aramaya başladı.
 
Batman Medya Gazetesi; `Çifte Bayram Kutluyoruz`
Bir dizi etkinliğe katılmak üzere Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOSGEB sertifika törenine katıldı.
Batman Doğuş Gazetesi; `Görme Engeli Öğrenciden Çağrı: Okumak İstiyorum!`
Batman`da ikamet eden görme engelli Rıza Işık okumak istediğini belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine yardım etmelerini istedi.
 
Batman Umut Gazetesi; `Hafızlar Dinleyenleri Mest Etti`
AGD Batman Şubesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği etkinlikte Dünya birincisi üç hafız Kur`an-ı Kerim ziyafeti verdi. Yoğun katılımın olduğu programda hafızlar dinleyenleri mest etti.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Güneydoğulu Kadınlar: Valimizi Çapulculara Yedirtmeyiz`
Güneydoğulu Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Zeynebe Akın, Vali Ahmet Turhan`ı çapulculara yedirtmeyeceklerini açıkladı.
 
Batman Gap Gazetesi; `Vali Ahmet Turhan; Yolsuzluk Yapanlara Asla Müsaade Etmeyeceğim`
Batman Valisi Ahmet Turhan, yetimin hakkını birilerinin çıkar ve menfaatlerine yedirmeyeceğini açıklayarak ihaleden rant ve çıkar sağlayan kişilerle sonuna kadar mücadele edeceğini açıkladı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Kürtçe Tarih Belgeseliyle Hırvatistan`da`
Bir akademisyen tarafından çekilen ilk Kürtçe belgesel film olan "Demek ji Dema" (Zamanın İçinden) adlı filmin, Almanya, Avusturya ve İspanya, Ermenistan ve Yunanistan`ın ardından Temmuz ayındaki film festivalinde gösterilmek üzere Hırvatistan`a gönderildiği öğrenildi.
(Halid Coşkun -İLKHA)