HATAY - İskenderun`da bu yıl ilk defa düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İskenderun İlim-Der`in organize ettiği etkinliğe binlerce İskenderunlu katıldı.

İsa Taş Plazada gerçekleşen etkinlik, Kur`anı Kerim tilavetiyle başladı. Peygamber Gülleri Kız İlahi Grubu ile Gaziantep İnzar İlahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından programın açılış konuşmasını yapan İskenderun İlim-Der başkanı Halil Duvarcı, Peygamberin mirasını kirletmeden taşımanın her Müslüman için bir görevi olduğunu söyledi.
Okunan salavatlar ve şiirlerden sonra programda bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Araştırmacı Yazar Mehmet Şenlik Hoca, yapılan bu programlarla aslı olanın Peygamberi anlamak olduğuna dikkat çekti.

Peygamberimiz Hz.Muhammed`in (s.a.v.) tüm yeryüzüne örnek olarak gönderilen yegane insan olduğunu belirten Şenlik Hoca, "Bazıları sadece onun sevgi yönünü anlatıyorsa `Resulü(sav) eksik bırakıyorlar` demektir. Sadece sevgisini anlatmakla onu anlamış olmayız. O,hem sevgi Peygamberi hem de cihat Peygamberidir,hem adalet timsali hem de yoksuların, fakirlerin düşkünleri,yetimlerin hamisiydi.Aynı zamanda en büyük öğretmendi. Bizi Allah`a bağlayan oydu, Allah`ın vahyini bize aktaran oydu,dini ondan öğrendik." dedi.

Hz. Muhammed`in (s.a.v.) bütün insanlığın özellikle de yoksulların,kadınların kızların ve kölelerin kurtarıcısı olduğunu ifade eden Şenlik "O bir kurtarıcıydı; yoksulların kurtarıcısı,kadınların kurtarıcısı,kız çocuklarının kurtarıcısı,yetimleri, kölelerin mazlum, mağdur ve mustazafların kurtarıcısıydı."dedi.

Peygamberin(sav) zayıflar, köleler ve düşkünlerle arkadaşlık ettiğinin altını çizen Şenlik Hoca " Bu davanın ilk ayağı bir kadındı.ilk iman eden ilk kişi Hz. Hatice` idi. İkincisi bir köleydi köle; ikincisi Zeyd bin Haris`ti. Tarihi okuyanlar bilir Zeyd Bin Harise Peygamberin yanında bir köleydi. Peygamber onu azat ettiği halde Peygamberi bırakıp anasına babasına gitmedi.Üçüncüsü bir çocuktu çocuk; Hz. Ali,henüz bir çocukken Hz. Peygambere iman etmişti."şeklinde konuştu.

Salonun İskenderunlulara dar geldiğine dikkat çeken Şenlik Hoca, bir daha ki sefere bu tür etkinlikler için daha büyük ve geniş bir yer için organizatörlere çağrıda bulundu.

Plaza salonunun dar gelmesi nedeniyle yaşanan izdihamdan dolayı bazı katılımcıların programdan erken ayrılmak zorunda kaldığı görüldü.

Yaklaşık üç saat süren program ilahi ve ezgilerin ardından Aziz Mılık Hocanın yaptığı dua ile son buldu.

(Şefik Mert-İLKHA)