İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu, İzmir Akıncılar Miting Meydanı`nda Saat:14.00`te "Kutlu Doğum" programı düzenledi. Program Kenan Duran`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Yunus Şani Türkçe Mevlid-i Şerif okudu. Genci ve yaşlısıyla herkes okunan salâvatlara eşlik etti.

Açılış konuşmasını Musatazaf-Der İzmir Şubesi Başkanı Cemil Genç yaptı. İzmir`de Peygamber Sevdasının günden güne arttığına dikkat çeken Genç, bu durumun İslam Ümmeti için bir müjde olduğunu belirtti. Genç, Şırnak`tan İstanbul`a Türkiye`nin birçok şehrinde ve Avrupa`nın birçok ülkesinde yüzlerce merkezde "Kutlu Doğum" etkinliği düzenlendiğini dile getirerek Peygamber Efendimizin (sav) herkesin gönlünde taht kurmasını umduklarını söyledi.

O (sav) Eğitime Çok Önem Verirdi
Programda ilk konuşmayı Muhammed Akgül Hoca yaptı. Akgül Hoca, Peygamber Efendimizin (SAV) eğitime verdiği önem üzerinde durdu. Akgül Hoca sözlerini şöyle sürdürdü, "Nasıl ki; Allah (c.c) beşeriyetin hayatını değiştirmek için son elçiyle beraber gönderdiği ilk mesajı `oku` emri ile başlamışsa; bugün de Allah-u Teâlâ`nın ismini yüceltmek için okumaya önem vermeli ve okuduklarımızı yaşantımıza geçirmeliyiz. Onun için muhterem kardeşlerim, Allah (c.c) bizim için gerçek bir numune göndermiştir. Kutsal Kitabı`nda Resulullah`ın bütün insanlık için tek örnek olduğunu belirtmiştir. O (sav) insanlara bir şey anlattığı zaman Kitabullah`tan anlatırdı. Ve o (sav) Mekke`de, Medine`de insanlara giderken, insanların Allah`ın dinine yardımcı olmaları için onlardan yardım isterken insanlar ona diyorlar ki; `Sen neye davet ediyorsun ve bizden ne istiyorsun`. O (sav) bu soruları Kitabullah`tan cevaplandırıyordu."

Akgül Hoca, başta Bediüzzaman Said Nursi olmak üzere günümüz diğer âlimlerinin eğitime ve eğitim kurumlarına çok önem verdiklerine dikkat çekerek konuşmasını bitirdi.

Aziz İslam Davası Uğruna Nice Eziyetler Çekti
Programda ikinci konuşmayı Mustazaf-Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin gerçekleştirdi. Said Şahin, Hz. Muhammed`e (SAV) Peygamberlik vazifesi gelmeden önce kavminin O`nu sevdiğini ama kendisine ilahi davet geldiğinde ise dışladığını vurguladı. Şahin, "Diller onu anlatmaya acizdir. Çünkü O (sav) sıradan bir insan değildir. O (sav) şairin dediği gibi `Muhammed bir insandır. Fakat insanlar gibi bir insan değildir. Muhammed insanların içinde bir yakut, bir mücevher gibidir. O (sav) insanların en kıymetlisi, en değerlisi ve en yücesidir.` Değerli kardeşlerim, Hz. Muhammed`i hepimiz okumuşuzdur. Hz. Muhammed (sav) geldiği kavim içerisinde 40 yaşına kadar sevildi, övüldü ve takdir edildi. El üstünde tutuldu. Herkes O`na Muhammed-ül Emin diyerek, güvendi ve herkes emanetlerini ona teslim etti. Zalimler, şerliler ve o kavmin en kötüleri dahi onu sevdi. Fakat 40 yaşından sonra Hz. Muhammed (sav) kavmi tarafından kabul edilmedi ve öldürülmek bile istendi. Ve Hz. Muhammed (as) yıllarca Mekke`de işkenceler gördü ve nice acılar çekti. O`nun rahatı kaçtı. Kavmi O`nu dışladı, O`nu açlığa mahkum etti. O ve O`na iman edenler Şib-i Ebi Talib`de muhasara altına alındılar. Onları dinlerinden döndürmek istediler. Çok sevilen bir insan iken düşman olunan birisi haline geldi. Taiflilere gitti. Kendisini koruyacak kişiler aradı. Ama Taif`te taşlandı, mübarek vücudu kana bulandı. O (sav) Taif`ten üzgün bir şekilde dönerken Allah-u Teâlâ cinleri O`na gönderiyor ve o cinler O`na iman ediyorlar. İnsanlar iman etmezse Allah cinleri iman ettirir diye Muhammed (as) müjdeleniyor" dedi.

Davetine Dünyanın Dört Bir Tarafı İcabet Etti
Şahin, konuşmasına şu sözlerle devam etti, " Hz. Muhammed (a.s) bir kitap ile gönderilmiş. O (sav) Mekke`de insanları Allah`a davet ediyor, fakat insanlar O`na iman etmiyorlardı. Mekke O`nun davetine icabet etmedi. Cahiliye Mekke`si O`nu dışladı. O`nu kovdu ve hicrete zorladı. Ama Medine O`na iman etti. Medine`nin dışında Şam, Bağdat, Yemen O`nun davetine icabet etti. Bugün ise İzmir, Van, Diyarbakır ve dünyanın birçok yerindeki memleketler O`na icabet ediyor. Ebu Cehil O`na icabet etmedi ama Habeş kralı Necaşiler O`na iman ettiler. Allah O`na düşmanlık edenleri diriltsin de kalkıp bir baksınlar."

Sanatçı Nurullah, Grup Şuheda ve Peygamber Sevdalıları Kız Çocuk İlahi Grubu`nun okuduğu birbirinden güzel ilahiler programa katılan halkı coşturdu. Sık sık tekbir ve salavatların dile getirildiği programda duygulu anlar yaşandı. "Salavat Kampanyası" çerçevesinde İzmir`de 3 milyarın üzerinde salavat okunduğu açıklandı.

Katılımın geçen seneye nazaran daha çok olduğu gözlenen program, Abdülkadir Hoca`nın okuduğu duayla sona erdi. (İlyas Yıldız - İLKHA)