Sınavda adayların öğrenim düzeyine ve özür grubuna uygun genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan 60 soru soruldu. özür grubu farklı olan bazı adaylara ek süre verildi. Sınav sonucuna göre üç puan türü hesaplanacak. ÖMSSP-1 ortaöğretim düzeyi, ÖMSSP-2 önlisans düzeyi ve ÖMSSP-3 lisans düzeyine göre sonuçlar belirlenecek. Sınavlar 2 yıl geçerli olacak.
 
Sınava giren adaylardan Bünyamin Çelik, sınavın yapılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, “İlk defa engelliler için sadece bize iş imkanı sağlayan bir sınav yapıldı” derken, sınav sırasında en az adaylar kadar ailelerin de heyecanlı oldukları gözlendi. Aileler “Bu sınavın yapılması bizi çok mutlu etti. Çocuklar çok umutlu. Şuradaki ortama bakınca devletin sahip çıktığını görüyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdiler.

7 BİN ENGELLİ İŞ SAHİBİ OLACAK

ÖSYM Başkanı Ali Demir, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ile 7 bin adayı yerleştireceklerini bildirdi. Demir, yaptığı açıklamada, ÖMSS`nin (Özürlü Memur Seçme Sınavı) Türkiye`de ilk defa yapıldığını, 9 ay boyunca bu sınav üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Toplam 60 bin 367 adayın çok farklı kategorilerde sınava katıldığını belirten Demir, “Başlangıçta 27 farklı sınav şeklindeydi, ancak bazı alanlara başvurular olmadığı için toplam 19 farklı grupta sınavı gerçekleştirdik” dedi.

Sınavın tüm Türkiye`de gerçekleştirildiğini ifade eden Demir, “En son müsteşarımızın verdiği bilgiye göre, 7 bin adayı yerleştireceğiz. Bu sınav Türkiye`deki kamu personeli olarak alınacak vatandaşlar için büyük bir fırsat” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik de dünyada ilk defa böyle bir sınav gerçekleştirildiğini belirtti. Bozgeyik, şu bilgiyi verdi: “En son Cuma günü itibarıyla bize ulaşan rakamlara göre 7 bin kadro yerleştirilecek. Ancak bu bizim için yeterli değil. Bütün açık kadroların, yani 20 binin üzerindeki tüm özürlü kadrosunun doldurulmasına yönelik bakanlığımız tüm kamu kurumlarıyla bire bir çalışarak en yüksek seviyede yerleştirmeyi sağlayacağız.”