Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, İl Müftüsü Ahmet Altıok ve yardımcıları, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cemalettin Erdemci, STK temsilcileri, veliler ve okul idaresi İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulunda bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.
Ahlaklı ve akademik gençliğin yetişmesi için organize edilen bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Erdemci, imam hatip okullarına gelecek öğrencilerin kaliteli olmasını sağlayacak bir çabanın içerisinde olunması gerektiğinin altını çizdi.
Erdemci, "Buradaki öğrencileri iyi yetiştirip iyi okullara gönderebilir isek güzel bir algıya dönüşür ve imam hatip okulları çok güzel öğrenciler yetiştiriyor, fen lisesini kazanıyorlar ve Türkiye'nin sayılı okullarına öğrenci gönderebiliyorlar algısı, hiç imam hatibe ilgi duymayan kesimlerin ilgi duymasına vesile olacaktır. Tabi bizler başarıyı akademik bir başarı olarak görmememiz lazım. Ahlaki başarı, ahlaki gelişmişlik düzeyi, gittiği ortamda kendini fark ettirme, bu çocuk terbiye almış, nezih bir ortamda yetişmiş denilebilecek gençler yetiştirmemiz lazım." şeklinde konuştu.
Bir imam hatipli olarak kendini ayrıcalıklı ve şanslı hissettiğini belirten Siirt İl Müftüsü Altıok, şuurlu bir gençliğin yetişmesi için müftülük olarak ellerinden geleni her şeyi yapacaklarını ifade etti.
Altıok, "Geleceğimizin teminatı, ülkemizin ve İslam âleminin öncülüğü yapacak şuurlu bir gençliğin nasıl yetişmesi gerektiği, bu konunun rüyalarına girdiği ve bunu dert edinen kıymetli hocalarımızın bulunduğunu görüyorum. 28 Şubat sıkıntılarını ve kalitesizliğini bertaraf edecek, düzeltecek olağanüstü gelişmelerin olduğunu görüyorum. Müftülük olarak kaliteli ve ahlaklı gençliğin yetişmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız." dedi.
Gerçekleştirdikleri toplantıda öğrencilerin ahlaki ve akademik başarısının nasıl gerçekleştirileceği yönünde fikir alışverişinde bulunduklarını belirten okul müdür Murat Kalkan, "Kız öğrencilerimizi iyi bir anne olarak nasıl yetiştirebiliriz? Toplantıda, bu konu üzerinde duruldu ve bir insan, iyi bir doktor, öğretmen olabilir ama iyi bir anne olmadıktan sonra bunun hiçbir kıymetinin olmadığının altı çizildi. Öğretmenlerin rol model olması gerektiğine vurgu yapıldı. Öğrencilerimizi şuurlu bir birey haline getirebilmek için Peygamber Efendimizin, sahabenin ve örnek şahsiyetlerin hayatından faydalanarak öğrencilerin hayatına aksettirilmesi noktasında görüşler belirtildi. Okulun fiziki durumunun iyi olduğu; fakat bunun yanında maneviyatla içinin doldurulması gerektiği belirtildi. Öğrenci velilerinin ziyaret edilmesi ve bir şuur kazandırılmaları gerektiğinin altı çizildi. Bundan sonra inşallah toplantıdan çıkan verileri bir rapor halinde düzenleyip öğretmen ve velilerimize sunacağız." ifadelerini kullandı.
Müfredatın önemine değine Kalkan, "İyi bir müfredatımızın olması gerekiyor. İyi bir müfredat olmadığı sürece inanın iyi bir öğretmen, iyi ders ve iyi okul da işe yaramaz. Bir düşünün çok çok iyi yetişmiş öğretmenler var ama müfredat gereği öğrencilerine bir şey veremiyor. Matematik, Türkçe ve diğer dersler çok önemli olabilir ama bunların yanında ahlaki derslerin sayısının arttırılması ve bununla ilgili öğretmenlerin yetiştirilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan katılımcılar ise Hazreti Peygamber'in asr-ı saadet döneminden günümüze kadar Müslümanların hem ahlaki yönden hem de akademik yönden başarılarının arkasında ne gibi nedenlerin bulunduğunun öğrencilere aktarılması gerektiğini vurguladı. (Murat Orhan-İLKHA)