Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından süt hijyeni eğitimi sertifikası ve süt sağım makinası dağıtım töreni yapıldı.
"Süt Hijyeni Eğitimi" projesi kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunulan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yüzde 70 hibe desteğiyle finanse edilen süt sağım makinası ve süt soğutma tankı düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi.
"Süt Hijyeni Eğitimi" projesi kapsamında çiftçilere eğitim verilip, yapılan eğitim sonucunda çiftçilere yönelik sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan 110 çiftçiye süt sağım makinası, 5 çiftçiye ise süt sağım tankı düzenlenen törenle teslim edildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen süt sağım ve süt tankı teslim törenine, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Müdürü Hasan Kılıç, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ve çiftçiler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, "Dünyaya gözümüzü açtığımızda ilk tanıştığımız gıda süttür. Süt insan beslenmesinde en temel gıdalardandır. Süt aynı zamanda en çabuk da bozulan gıdalardandır. Bu nedenle sütü ilk berrak ve temiz haliyle insan tüketimine arz etmek insan beslenmesinde en önemli konulardandır. Ülkemizde ve ilimizde sütün işlenmesi bir takım teknolojik araçlarla olsa da sağımı genel olarak kırsalda kadınlarımız tarafından yapılmaktadır. Kadınlarımızın tarımdan sofraya üretimin her aşamasında çok büyük emekleri vardır. İl Müdürlüğü olarak hem sütün piyasaya güvenli bir şekilde arzını sağlamak hem de kadın çiftçilerimizin emeklerine katkı sunmak amacıyla GAP Kalkınma İdaresine bir proje sunduk. Projemizin finansı uygun bulundu. Her bir çiftçimize 5 gün süreyle hijyen eğitimi verildi. Bugün çiftçilerimize hem süt sağım makinası hem de süt sağım tankını teslim edeceğiz." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sınavda başarılı olan 110 çiftçiye süt sağım makinası, 5 çiftçiye ise süt sağım tankı ile süt hijyeni eğitimi sertifikası dağıtıldı. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA)