Bingöl Müftülüğü tarafından İşaret Dili Kursu'nda Kur'an-ı Kerim'i öğrenen işitme engelli kızların Kur'an'ı okuma aşkı görenleri imrendiriyor.

Kur'an-ı öğrenmenin kendilerine mutluluk verdiğini ifade eden işitme engelli kızlar, hayırseverlerin desteğiyle umreye gitmek istediklerini ifade ettiler.

Bingöl merkez Hacılar Camii altında işitme engelli kızlara, İl Müftülüğünce açılan kursta işaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğretilirken, ayrıca onlara, temel dini bilgileri öğrenme imkanı sağlanıyor. Açılan kursta 11 işitme, 2 görme toplam da 13 engelliye Kur'an-ı Kerim öğretiliyor.

Kur'an'a olan özlem ve aşklarını hocalarının yardımıyla İLKHA'ya anlatan işitme engelli kızlar, Kur'an'ı öğrendikten sonra hayırseverlerin katkılarıyla, çok özlem duydukları Mekke ve Medine'ye gidip umre ibadetini yapmak istediklerini dile getirdiler.

"Kur'an-ı öğrendiğim için çok mutluyum"

Açılan kursta Kur'an-ı Kerim öğrenen Baran Akkuş, "Kur'an-ı öğrendiğim için çok mutluyum. Kur'an öğrenmeden önce çok üzgündüm. Herkes okuyordu, ben okuyamıyordum ve çok üzülüyordum.  Şu an Kur'an-ı okuduğum için çok mutluyum. Elhamdülillah." dedi.

"Rabbim okumayı her zaman sürdürmeyi nasip etsin"

Kursiyerlerden Hatice Şahin de "Bingöl Üniversitesi ön lisans mezunuyum. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmemiz bizi mutlu ediyor, herkese teşekkür ediyorum. Allah için yapıyoruz. Allah için Kur'an okuyoruz çok mutluyum. Rabbim okumayı her zaman sürdürmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"İlk başta Kur'an okurken zorlandım sonradan kolay gelmeye başladı"

Aygün Kaçar ise Kur'an okuduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Çok sevinçliyim, ilk başta çok zorlandım, sonradan kolay gelmeye başladı. Şu anda çok güzel gidiyor, evde okumaya devam ediyorum."

"Hedefimiz Kur'an'ı öğrendikten sonra umreye gitmek"

Açılan kursta Kur'an öğrendiğini dile getiren Elif Tokuş da "Burada Kur'an öğreniyoruz, sonrasında umreye gitmek istiyoruz hep birlikte. Hayırseverlerin katkısıyla umreye gitmek istiyoruz. Kur'an öğrenmem çok kolay oldu. Hep birlikte umreye gitmek istiyoruz. O mübarek beldeyi çok görmek istiyorum." diye konuştu.

"Kur'an'ı öğrendikten sonra arkadaşlarımızla birlikte umreye gitmek istiyoruz"

Kendi imkanlarıyla konuşan Dilan Çaka ise yaşadığı mutluluğu dile getirerek, en büyük arzusunun arkadaşlarıyla birlikte umreye gidebilmek olduğunu vurguladı. Çaka, "Hocalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte umreye gitmek istiyoruz Allah nasip ederse. Biz mübarek toprakların kokusunu almak istiyoruz. Mekke'ye, Medine'ye Rabbim nasip eder o mübarek topraklara gideriz. Bingöllü hayırseverlerin bize destek olmalarını istiyoruz, eğer gidersek çok sevineceğiz, çok da mutlu oluruz inşallah. Nasip olursa hepimiz çok mutlu olacağız." dedi.

"Onların Kur'an aşkı çok farklı bir şey"

Kursiyer hocalardan Rukiye Kıtay, yaptıkları işin manevi heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Onların Kur'an aşkı çok farklı bir şey, onların hayatına dokunmak çok güzel bir duygu. Onlar hayatlarında birçok şeyden mahrumlar. Kur'an okuyamıyorlardı, ibadetini tam olarak yapamıyorlardı. Çok şeyden mahrum oldukları için böyle bir yola girdik. Elhamdülillah çok güzel gidiyor. Kur'an öğreniyorlar, Kur'an yolunda hizmetkar olacaklardır. Rabbim Kur'an aşkını onların gönüllerine atsın ve hayatlarında o güzelliği yaşasınlar inşallah. 'Her birimiz bir engelli adayıyız' herkesin Kur'an-ı Kerim'i zamanında öğrenmesi gerekiyor. Ve sonradan bu durumda olanları görünce niye okumadık diyen insanlar için şimdi başlama zamanıdır, diyorum.  Herkes Kur'an'ı açsın, okusun çünkü Kur'an hayatımızın rehberidir."

Kıtay, herkesin, özelikle tüm bayanların Kur'an aşkıyla kurslara koşup Kur'an öğrenmesi gerektiğini dile getirdi.

"Engelli kızlarımız Kur'an'ı öğrendikten sonra umreye gitmek istiyorlar"

Kıtay, son olarak, "Buradaki kızlarımız, Kur'an'ı öğrendikten sonra umreye gitmek istiyorlar. Bingöllü hayırsever işadamlarından destek bekliyorlar bu konuda. Onların kendilerine yardımcı olmalarını istiyorlar. Maddi durumları müsait olmadığı için hayırseverlerden bir destek olursa kızlarımızı umreye götüreceğiz." şeklinde konuştu.

"Kursumuzda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğretiliyor"

Bingöl İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu da İl Müftülüğünce 'İşaret Dili Kursu'nda işitme engellilerin Kur'an-ı Kerim'i ve temel dini bilgileri öğrendiklerini söyledi.

"Bir hakkı ifa etme adına kurslarımızı düzenledik"

Aydoğdu, şunları kaydetti: "Bingöl il müftülüğümüz bünyesinde Merkez Hacılar camimizde 11 tane işitme engelli kardeşimiz 2 tane de görme engelli kardeşimiz olmak üzere toplamda 13 tane öğrencimize eğitim öğretim yılı başından beri Kur'an eğitim ve öğretimini veriyor hocalarımız.  Buna ilaveten yine Bir Umut Rehabilitasyon merkezinde il müftülüğümüz tarafından görevlendirilen hocamızın açtığı bir sınıfta zihinsel ve işitme engellilere aynı eğitim verilmektedir. Kimisi doğuştan kimisinin de sonra da bir kaza sonucu kaderi ilahi neticesinde engelli kalan kardeşlerimiz var. Onları toplumla bütünleştirme adına iş engelsizlere düşüyor. Engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşme bilmesi için ulaşım, fiziki çevre ve eğitim haklarının verilmesi gerekiyor. Burada bir hakkı ifa etme adına bu kurslarımızı düzenledik. Sebep olanlardan başla il müftümüz ve herkesten Rabbim razı olsun." (Nihat Kanat-İLKHA)