Bitlis'te 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Ziya Eren Spor Salonu'nda düzenlenen programa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, bazı kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.
Programda kısa bir konuşma yapan Vali Çağatay, görev yaptığı birkaç yerden örnekler vererek, burada hitap ediyor olmasının öğretmenlere borçlu olduğunu söyledi.
Öğretmenlere seslenen Çağatay, "Siz değerli öğretmenler o kadar kıymetlisiniz ki en kıymetlilerimizi size emanet ediyoruz. Gününüz kutlu olsun." dedi.
Günün anlam ve önemine binaen konuşan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, ilk emri oku olan bir dinin mensupları olmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti.
"Öğretmenlik mesleği dünyanın en kutsal mesleğidir"
Korkmaz, şunları söyledi: "Bizler ilk emri oku olan, öğretmenliği kurtuluş fidyesi, ilimle uğraşan, insanların en hayırlısı öğrenen ve öğreten ilkesi, bir harfe kırk yıl vefa göstermenin medeniyetini kendisine esas alan bir medeniyetten geliyoruz. Bu medeniyet insanda barışı, huzuru, kardeşliği ve refahı sunmuştur. Bu medeniyet inşa edilirken mutlaka medeniyete öncülük eden sultanların, padişahların arkasında birer öğretmen vardı. Öğretmenlik mesleği dünyanın en kutsal mesleğidir. Biz öğretmenler, elleri üşüyen bir öğrencinin ellerini ısıtmak için nefesimizi harcadığımızda, o çocuğun soğukluğunu kendi içimizde hissederiz. Hastalanan bir öğrencimizin acısını vücudumuzun tüm hücrelerinde hissederiz. Biz öğrencilerimizle günlük 6 ile 8 saat arasında zaman geçiriyoruz. Geriye kalan zamanlarını sosyal medyada, yazılı ve görsel basında, ailesiyle ve çevresiyle geçirmektedirler. Bizim medeniyetimizde 3 insanın eli öpülür; anne, baba ve öğretmen. Hakkı ödenmesi gereken bunlardır. Bizim medeniyetimiz kendini inşa ederken, bilenlerle bilmeyenlerin bir olamadığını defalarca vurgulamaktadır. Bilenlerin bildiklerini bilmeyenlere anlatması farzdır, toplumsal değişmenin esasıdır. Müreffehliğin olmaZsa olmazıdır."
Program, aday öğretmenlerin yemin etmesinin ardından, Edebiyatçı Yazar Hayati İnanç'ın konferansının ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)