Diyarbakır Valiliğinin koordinasyonunda, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen "Umuda El Verelim" projesinin kapanış töreni gerçekleştirildi.

Cegerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre yaptı.

"Umuda El Verelim" projesinin amacına hâsıl olacak şekilde sonuçlandığını belirten Güre, çalışmalara katılan denetimli serbestlik yükümlülerine başarıları sonucunda belge vereceklerini söyledi.

Güre, "Proje olumlu şekilde sonuçlandı. Çok yüksek katılım oldu. Yüksek başarı elde edildi. Bu anlamda biz, mutlu ve memnunuz. Bu çalışmanın, arkadaşlar topluma geri döndüklerinde en azından yaşadıkları travmaların minimuma inmesinde biraz da olsa katkı sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

Daha sonra söz alan Umuda El Verelim Projesi Koordinatörü Emre Bilinmiş ise projeye dair sunum gerçekleştirdi.

Yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere sertifikaları, Diyarbakır Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Programın ardından, kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışı yapıldı.

Törene; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ercan Arslan, kurum müdürleri ile denetimli serbestlik yükümlüleri katıldı. (Hamza Adiyaman, Muhammed Said Aksoy - İLKHA)