Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin konferans salonunda Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Farkındalık Arttırma Etkinliği gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayrettin Bahçevancı ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya'nın açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Diyarbakır topraklarında girişimcilik ruhu ve cesaretinin olduğu belirtildi.

Toplantıda; teknoloji geliştirme bölgelerinin sunduğu avantajlar, KÜSİ strateji ve eylem planları ile Diyarbakır'da iş birliğinin gelişmesi için neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişi yapıldı. Üniversite, kamu ve sanayi arasında kurumsal ve sürdürülebilir bir yapının oluşması gerektiği, iletişim kanallarının da daha işlevsel olabileceği anlatıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları ile Dicle Üniversitesi KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. M. Siraç Özerdem, yürütülen çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğe; Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Bahçevancı, Kaya, kamu kurum yöneticileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, öğretim üyeleri, sanayiciler ile öğrenciler katıldı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)