Ülkelerindeki iç savaştan dolayı 2 yıl önce eşi ve 2 çocuğu ile birlikte Türkiye'ye sığınan Muhammed El İbrahim, Ankara'ya yerleşti. Suriyeli Muhammed El İbrahim ve Hibe El Hatip İbrahim çiftinin en büyük çocukları olan 3 yaşındaki İsa El İbrahim, mutfakta annesi yemek hazırlarken üzerine sıcak su döküldü.

Vücudunun büyük bir bölümü yanan küçük İsa, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastanesi Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Doktorların "Yaşamaz" dedikleri halde hayata tutunmayı başaran Küçük İsa, hastanenin yoğun bakımında 2 ay yaşam mücadelesi verdi. Küçük İsa, doktorların yoğun çabası ve ailesinin desteği ile yaşama tutunarak 2 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi.

Vücudunun büyük bir bölümünde yanık izleri kalan küçük İsa'nın tekrardan eski cildine kavuşabilmesi için tanesi yaklaşık 5 bin TL olan ve en az 3 ayda bir değiştirilmesi gereken yanık elbisesini giymesi gerekiyor. Baba İbrahim ise serbest işlerde çalıştığı için ve maddi gücü olmadığından dolayı oğlunun mutlaka kullanması gereken bu yanık elbisesini alamıyor.

Oğlu İsa'nın tekrar eski sağlığına kavuşması için gereken bu yanık elbisesini acilen almaları gerektiğini ifade eden baba Muhammed El İbrahim (26), bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

"Bu özel kıyafetin fiyatı 4-5 bin lira olduğu için alamıyoruz"

Çocuğu için özel bir kıyafet gerektiğini, ancak maddi imkanı olmadığı için alamadığını belirten İbrahim, "Biz, 2 yıl önce Suriye'den Türkiye'ye geldik. Türkiye'ye ilk geldiğimizde Ankara'ya yerleştik. Ankara'da çocuğumun üzerine sıcak su döküldü. Vücudunun büyük bölümü yandı. Hastanede 2 ay tedavi gördü. Hastaneden taburcu olduktan sonra oğluma silikon malzeme lazım oldu. Bu kıyafet özel yanıklar için olan bir kıyafet ve özel bir kıyafet olduğu için bunu devlet karşılamıyor. Bu kıyafet medikalcılarda var. Ancak fiyatı 4-5 bin lira olduğu için alamadık. Bu kıyafetin 3 ayda bir değişmesi gerekiyor. Ancak fiyatı 4-5 bin lira olduğu için alamıyoruz." dedi.

"Çocuğumun ihtiyacı olan bu elbiseyi alamadık"

Çocuğunun minik vücudunun yanık acılarına dayanamadığını anlatan İbrahim, "Ankara'da çocuğum için lazım olan bu yanık elbisesini alamayınca Ankara'dan Gaziantep'e geldim. Burada belki Kızılay ve diğer yardım kuruluşları ile hayırseverlerin yardımıyla belki çocuğum için lazım olan bu elbiseyi alırım diye Gaziantep'e geldim. Burada da çok yere başvurdum. Ancak hiçbir yerden de bir cevap alamadık. Çocuğumun ihtiyacı olan bu elbiseyi alamadık. İkametimiz Ankara'da olduğu için sıkıntılar yaşıyoruz. İkametimizi Gaziantep'e almaya çalışıyoruz. Bir yandan çocuğumun masum durumu, ne yapacağımı bilemiyorum?" diyerek içinde olduğu çaresizliği dile getirdi.

"Çocuğumun bu yanıklardan kurtulması için çabalıyorum"

Çocuğunun bu yanıklardan kurtulması için çabaladığını belirten İbrahim, "Oğluma lazım olan bu özel silikon kıyafet için çabalıyoruz. Ama şu ana kadar bir yardım alamadık. Çok masraflı olduğu için bende alamıyorum. Silikonun fiyatı 4-5 bin liradan başlıyor, silikonun 3 ayda bir değişmesi gerekiyor. Benim 3 ayda bir 5 bin liraya bu silikonu alacak maddi bir gücüm yoktur. Bu konuda Allah için bize bir yardım ederlerse seviniriz. Çocuğumun bu yanıklardan kurtulması için çabalıyorum. Çocuğumu kurtarmak için çabalıyorum." ifadelerini kullandı.

"Doktorlar bu silikon elbisesinin mutlaka alınması gerektiğini söylediler"

Oğlunun yanık elbisesi için uzanacak bir yardım eli beklediklerini ifade eden İbrahim, "Bu silikon elbise olmadığı zaman oğlumun yanıkları iltihaplaşıyor, yaraları kötüleşiyor. Vücudu çok yandı. Doktorlar, bu silikon elbisesinin mutlaka alınması gerektiğini söylediler ve bu elbise olmasa çocuğumun yanıkları da kendisine rahatsızlık veriyor. Ağrıları olduğu zaman ağrı kesiciler veriyoruz. Ağrı kesici sadece o an için ağrılarını kesiyor. Ama tesiri geçtikten sonra ise tekrar rahatsızlanıyor ve çocuğa acı veriyor. Yarasının durumu çok kritik olduğu için iki günde bir hastaneye götürüyoruz. Hastanede ise sadece acilden giriş yapabiliyoruz. Özel hastaneye gitmemiz gerekiyor. Ancak maddi gücüm olmadığı için özel hastaneye gidemiyorum." diye konuştu.

Anne Hibe El Hatip İbrahim de küçük oğlu İsa'nın tedavisi boyunca büyük acılar çektiğini ve acılarının halen devam ettiğini belirterek oğlunun bu durumuna çok üzüldüğünü, tek isteğinin ise oğlu İsa için lazım olan yanık elbisesini bir an önce almak olduğunu, bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunduklarını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)