ADANA- Dün gözaltına alınan İhya Der Başkanı Ekrem Ertaş, polis sorgusunun ardından bu gün serbest kalırken Ertaş`ın şahsına yönelik büyük bir komplo kurulmak istendiği öğrenildi.

Gözaltı olayıyla ilgili İLKHA`ya açıklama yapan Ertaş, yaşananları şu şekilde aktardı: "Derneğimize kiralık bir bina bulmak için uzun bir süredir dernek üyelerimizle araştırma yapıyorduk. Bunun için emlakçılara giderek bir çok ev ve binayı gezdik. Son olarak da daha önceden tanıdığım F. A. isimli şahıs, dernek binası olabilecek kiralık bir yer bildiğini söyleyerek burayı göstermek için beni Huzurevleri Mahallesi`ndeki evine çağırdı. Dün ikindi gibi arabayla bu şahsın evine gittim. Bana çay hazır, gel çayımızı içip öyle çıkalım, deyince tamam, dedim. Evde hanımı ile yakını bir bayan bulunduğunu görünce sıkıldım, girmek istemedim. Israr edince girmek zorunda kaldım. Aradan 5 dakika geçmeden kapı çalındı ve polis eve baskın yaptı.Polis tarafından yapılan baskında evde; 1 gram esrar ile 1 silah çıktı. Bizi de gözaltına aldılar."dedi.

Yapılan baskının komplo üzerine gerçekleştiğini belirten Ertaş; `Polis sorgusunda bana; senin bu eve 150 kilo esrar götürdüğün şeklinde ihbar aldık` gibi asılsız suçlamalar yönelttiler. Bu şekilde şahsım üzerinden İslami STK`ları töhmet altında bırakılmak istendiğine inanıyorum. Ayrıca ben ve evde gözaltına alınan kişileri sağlık kontrolüne götürürken basın çağrılmıştı. Bizi, basına; sanki büyük bir narkotik ve fuhuş operasyonunda yakalanmışız izlenimini verme çabası gördüm. Onlar bir komplo ve tuzak kurmak istedi Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Hamd olsun polis ifadesinin ardından iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Savcılığa bile çıkartılmama gerek kalmadan polis tarafından bırakıldım. "dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Adana İstasyon Meydanı`nda düzenledikleri ve on binlerin katıldığı Kutlu Doğum etkinliği sonrası yaşanan bu olayın, derin bir tezgah olduğuna dikkat çeken Ertaş, camialarına yönelik bu tür çirkin komploların tutmayacağını söyledi.


(Ayhan Kaya-İLKHA)