FİLİSTİN - İnsan Hakları İçin Uluslararası Dayanışma Müessesesi, Siyonist cezaevleri idaresinin açlık grevine katılan esirlerden 140`ını Mecdu Cezaevi`nden bilinmeyen bir yere naklettiğini ve esirlerin hepsinin Hamas ve Halk Cephesi üyesi olduğunu bildirdi.

Müessese üyesi araştırmacılardan Ahmed El-Beytavi, Siyonist cezaevi idaresinin son iki günde açlık grevine katılan esirlerden 140`ını zorla başka bir yere naklettiğini ve esirlerin götürüldüğü yerin Calbu Cezaevi olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Ahmed El-Beytavi, Mecdu Cezaevi`nden nakledilenler arasında esir milletvekili Ahmed El-Hac Ali, Hamas liderlerinden Rafet Nasif ve Mecdu Cezaevi`ndeki Hamas üyesi esirlerin lideri Muhammed El-Arif`in de olduğunu belirtti.

Mecdu Cezaevi`nden nakledilen esirlerin beraberlerinde ihtiyaçları olan eşyaları götürmelerine izin verilmediğini söyleyen El-Beytavi, esirlerin sadece üzerlerindeki elbiselerle alelacele alınıp götürüldüklerini ifade etti.

Ahmed El-Beytavi, esirleri dış dünyadan tamamen soyutlamak isteyen Mecdu Cezaevi idaresinin spor kanalları dışında televizyon kanallarının tamamını listeden çıkardığını söyledi.

Mecdu Cezaevi`ndeki esirlerin çoğunun açlık grevine katıldığını söyleyen El-Beytavi, önümüzdeki aydan itibaren Fetih üyesi esirlerin tamamının da eyleme destek vermesinin beklendiğini ifade etti.