İngiltere`de yayımlanan The Guardian gazetesi internette saklanan kişisel bilgilerin oranını araştırdı. Gazetenin muhabiri James Ball hem Google hem de Facebook sitelerinin sakladığı kişisel bilgilerini araştırınca ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

FACEBOOK 3 AY SONRA YOLLUYOR

Sitelere başvuruları karşılığında kişisel bilgilerini döküm halinde alamayan Ball sonunda internetten araştırma yapmaya karar verdi. Google`ın `dashboard` adlı uygulamasını kullanan Ball, sitenin Google ve şirketin sahip olduğu Youtube`da yapılan tüm aramaların kaydedildiğini gördü. Google`ın e - posta hizmeti Gmail`de yaptığı tüm konuşmaların da saklandığını gören Ball 177 arkadaşıyla yaptığı tam 500 konuşmaya ulaştı. Ball`un facebook üzerinde yaptığı araştırma Google`dan daha endişe verici çıktı. AB kurallarına göre kişisel bilgilerinin dökümünü bir miktar para ödeyerek facebook`tan isteme hakkına sahip olan Ball sitenin bilgileri 3 ay sonra yolladığını öğrendi.

Google`ın İngiltere şubesi kişisel bilgileri saklamadığı için internete başvuran Ball facebook için de aynısını uyguladı.

Ball, facebook`un yaklaşık 7 yıl önce yazılanları, siteye koyulup silinen fotoğrafları, alınan davetleri ve benzeri birçok özel bilgiyi sakladığını tespit etti. Ancak iddialara göre facebook kişisel bilgilerin sadece yüzde 29`una internet üzerinden ulaşmaya izin veriyor.