BATMAN-Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda "Peygamber Sevdalıları Platformu" tarafından düzenlenen tarihi Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Irak Kürdistan`ından gelen "Komala İslami Hareketi" heyeti Batman`da Umut-Der ve Mustazaflar Cemiyeti`ni ziyaret etti.
 
Hafta sonu yapılan Kutlu Doğum etkinliğinden sonra "Komala İslami Hareketi" heyeti davet üzerine Batman`a gelerek Umut-Der ve Mustazaflar Cemiyeti`ni ziyaret etti.
 
Heyette, Komala İslami`nin Duhok sorumlusu Abdulbari Zübeyir, Erbil (Hewler) sorumlusu Selim Koyi ve Süleymaniye sorumlusu ve Halepçeli olan Muhammed Bomoki yer aldı.
 
Umut Der ve Mustazaflar Cemiyeti yetkilileri tarafından çok sıcak karşılanan "Komala İslami Hareketi" heyeti Peygamber Sevdalıları Platformunun yaptığı etkinliklerden çok etkilendiklerini belirttiler.
 
Komala İslami`nin Süleymaniye sorumlusu ve Halepçeli olan Muhammed Bomoki, Batman`da yapılan Halepçe katliamı ile ilgili etkinlik resimlerini incelerken duygulandı.Bomoki, Halepçe katliamında 29 yakınının katledildiğini söyledi.
(M.Sait Çelik-İLKHA)