Ülkenin batısında Kızıldeniz`e kıyısı olan liman kenti Hudeyda`da, sivil polislerin eylemcilerin üzerine ateş açtığı belirtildi. Ölü ve yaralı konusunda henüz bilgi gelmedi.

Başkent Sanaa`da ise Cuma namazından sonra muhalifler ve gençlik koalisyonu tarafından düzenlenen eyleme on binlerce kişi katıldı.

Sanaa`da Cuma namazından çıkanların 5 km`lik kortej oluşturduğu belirtilirken, eyleme katılımların devam ettiği ifade edildi. Sanaa`nın merkezinde olan Sitin Caddesi`ni dolduran kalabalık, "Şehitleri onurlandırma Cuma`sı" ismini verdikleri eylemde isyanın başlamasıyla öldürülen en az 142 kişiyi anıyor.

Cuma namazına katılan ve üzerinde "Defol" yazılı balonları havaya bırakan kalabalığa seslenen bir dini lider, "Devrimimize zorla da olsa devam edeceğiz" dedi.

Sanaa`daki kalabalığa seslenen bir diğer dini lider, "Bu rejim devrilene kadar, zafere kadar bu meydanı terk etmeyeceğiz" dedi.

Salih karşıtları eylemde sık sık "Sorumluların yargılanmasını istiyoruz" diye slogan attı.

Ibb, Beyda gibi diğer şehirlerde de on binlerce rejim karşıtının Cuma namazı sonrası eylem yaptıkları bilgisi gelirken, ülke genelinde yapılan eylemlerin milyonları bulacağı ifade ediliyor.

32 yıldır ülkenin başında olan ve eylemlere rağmen koltuğunu bırakmayan Ali Abdullah Salih`e bağlı birlikler, ülke genelinde eylemleri engellemek için yoğun baskı uyguluyor.

Pazar günü Suudi Arabistan`ın başkenti Riyad`da imzalanması beklenen anlaşmaya karşı olanlar, Devlet Başkanı Salih`e güvenilemeyeceğini belirtiyor.

ETHA