AMASYA (AA) - Kahveci, Amasya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, son yaşanan ekonomik gelişmelerden en çok kamu çalışanlarının etki ve tesir altında kaldığını söyledi.
Yaşanan ekonomik sıkıntılar, doların artması, yapılan zamların kamu çalışanlarının alım gücünde ciddi bir düşüş meydana getirdiğini ifade eden Kahveci, "Memurlarımızın, emeklilerimizin ücretleri sabit kalırken, emeklilerimizin ve memurlarımızın muhatap olduğu mal ve hizmetlerde ciddi artışlar meydana geldi. Özellikle gıda, kira, ulaşım ve eğitim giderleri gibi birçok kalemde ciddi artışlar meydana geldi." diye konuştu.
Kamu çalışanlarının 2018 yılı itibarıyla yüzde 3,5 artı 4 gibi bir ücret zammı aldığını hatırlatan Kahveci, şunları dile getirdi:
"Temmuz ayı itibarıyla da yüzde 5,16 ilave enflasyon farkından kaynaklanan bir ücret artışı gerçekleşti. Toplamda yüzde 13'lük bir artış oldu. Eylül ayı enflasyon rakamlarına baktığımızda, 9 aylık enflasyon oranı yüzde 19,7, yıl sonu itibarıyla tahmin edilen rakam ise yüzde 24,5 olacak. Bu rakamları değerlendirdiğimizde kamu çalışanlarının yüzde 6,4 bir kayıpları var. Ek zammın geciktirilmeden hem çalışanlara hem emeklilere yansıtılması gerekir. Bu sadece memurlarımızın bütçesini rahatlatmayacak aynı zamanda çarşıya, pazara katkısı olacak."
Kahveci, Türkiye Kamu-Sen olarak ek gösterge taleplerini tekrarladıkları belirtti.
Ek göstergenin aynı zamanda yardımcı hizmetler sınıfına da verilmesi gerekliliğine vurgu yaptıklarını söyleyen Kahveci, şunları kaydetti:
"Biz yılardır dile getiriyoruz, 'ek göstergelerde bir haksızlık var' diye. Ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşların da ek göstergeden faydalandırılması gerekir. Tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde ek gösterge yapılmalıdır. Bu konuda güzel bir çalışma yaptık ve bu çalışma TBMM'ye kanun teklifi olarak verildi."