Kılıç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı. Burada gazetecilerin, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun iptal başvurusuyla ilgili soru üzerine Kılıç, davayla ilgili raportörün görevlendirildiğini söyledi.

``İhdasi nitelikte bir İçtüzük değişikliği oluşturulduğu`` gerekçesiyle bir dava açıldığını belirten Kılıç, ``Ona da en kısa zamanda bakacağız tabii ki. Toplumun yakın ilgisini çektiği konuları kısa süre içerisinde sonuçlandırmamızı engelleyen bir durumumuz yok. Bu önemli davaları en kısa zamanda sonuçlandıracağız`` dedi.

``Mayıs başı, ortası gibi hiç tarih veremiyor musunuz?`` sorusu üzerine Kılıç, ``Mayıs ayı içerisinde önceden planlanmış bireysel başvuru sebebiyle İspanya`da, Almanya`da çalışmalarla ilgili programlarımız var. Buralara seyahatler yapılacak, bütün heyet gidecek. Bunlar en az 7-8 ay önce planlanmış seyahatler. Bir zaman aralığında fırsat bulacağız, öyle diyelim ama bunları konuşabilmek için raportörün raporunun gelmesi lazım`` diye konuştu.

``Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürenin daraldığının`` belirtilmesi üzerine Kılıç, konunun raportörde olduğunu ve raporun henüz hazırlanmadığını söyledi. Raportörün sadece bu konuyla ilgilendiğini ifade eden Kılıç, ``Takdir ederseniz bize gelen davalar bir çırpıda `şöyledir, böyledir` diye raporu yazılacak olan davalar değil. Bunlar uzun, ince ve detaylı çalışmalar sonucunda bir rapora bağlanıyor ve daha sonra arkadaşlarımıza süre veriyoruz, arkadaşlarımız da o süre içinde hazırlığını yaparak müzakerelere başlıyoruz`` açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin ``davayla ilgili totolar başladı?`` sözlerine Kılıç, ``Onlar tamamen bizim dışımızda. Onların bizimle uzaktan yakından ilgisi yok`` karşılığını verdi.

AA