İçişleri Bakanlığı, Malkara ilçesinde, dereceye giren öğrenciler ile rehber öğretmene teşekkür belgesi verilmesi töreninde öğretmenin başörtülü olduğu gerekçesiyle dışlandığı iddiasının araştırılması için Tekirdağ Valiliği`ni görevlendirdi.

AK Parti Malkara İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiç kimsenin ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmemesi gerektiğini söyledi.

Yıldırım, ``İçişleri Bakanlığımız tarafından olayın ortaya çıkarılması amacıyla Tekirdağ Valiliği görevlendirildi. Milletvekillerimiz ve Milli Eğitim Bakanı danışmanlarımıza olay intikal ettirilmiştir. Olayın takipçisi olacağız. Böyle bir olayın Malkara`da ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün TBMM`yi açtığı günün kutlama törenlerinde yaşanması üzücüdür. Olayda suçlu varsa gereği yapılacaktır`` dedi.

Malkara stadyumunda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, geçen hafta İstanbul`da düzenlenen Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması`nda dereceye giren Kozyörük İlköğretim Okulu öğrencileri Hilal Kay ve Özge Eylem Demir ile rehber öğretmen Safiye Erdoğan`a teşekkür belgesi verilmesi töreninde öğretmenin başörtülü olduğu gerekçesiyle dışlandığı iddia edilmişti. Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, olayın bilgisi dışında geliştiğini belirtmişti.

AA