Peygamber Sevdalıları platformunun dün Diyarbakır`da düzenlediği Kutlu Doğum mitingi, Efendimiz Hz. Muhammed adına, Din-î Mübin İslam adına, barış ve kardeşlik adına muhteşem görüntülere sahne oldu. Devletin 80 küsur yıllık cumhuriyet dönemi boyunca bölgede estirdiği terörle gelen kan ve gözyaşının verdiği acıyla kavrulan yürekler, tüm dünyaya, Fahr-i Kainat (sav)`a olan aşklarını-sevdalarını haykırdı.

2006 Yılından bu yana Muhammedî Sevdayı meydanlara taşıyan Peygamber Sevdalıları platformu, kimi zaman devletin, bazen yerel yönetimin, çoğu zaman da medyanın ambargosuna maruz kalmasına rağmen, sesini Amerika’daki, Ürdün’deki, İran ve İran Kürdistanı’ndaki, Irak ve Irak Kürdistanı’ndaki, Gana’daki, Avusturya’daki ve Almanya’daki Müslümanlara duyuruyor olması, platformun ihlaslı çalışmalarının kanıtı olarak kabul edildi. Diğer taraftan Amerika’dan gelen misafirlerin bölge halkının Hz. Muhammed (sav)`e olan sevdasını paylaşarak onlarla birlikte gözyaşı dökmesi, `İslam kardeşliği işte budur` dedirtti.

YAZILI BASIN AMBARGOSUNA DEVAM!

Yukarıda izah etmeye çalıştığımız, ancak kelimelerin kifayetsiz kaldığı muhteşem Kutlu Doğum mitingine birkaç gazete dışında yazılı basının, Batman’da yüz binlerce Peygamber Sevdalılarının katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinde olduğu kör kalması, akıllara, ‘Yazılı basın bölgede güzel faaliyetlerin olmasını istemiyor mu’ sorusunu getirdi.

Yeni Akit haberi sür manşetten verdi:

Taraf 1. Sayfadan ilginç bir başlıkla haber yaptı:

Haber Türk Gazetesi de haberi 1. sayfadan verdi:

Hürriyet de 1. Sayfada küçük bir yer ayırdı:

 

Yeni Asya: Haber yapmadı…

Yeni Şafak: Haber yapmadı…

Milli Gazete: Haber yapmadı…

Zaman: Haber yapmadı…

Bugün: Haber yapmadı…

Türkiye: Haber yapmadı…

…..

CİHAN DIŞANDA TÜM AJANSLARLAR HABER YAPTI

Türkiye`deki internet, görsel ve yazılı medyanın beslendiği haber ajanları, Cihan Haber Ajansı (CİHAN) dışında hepsi haber yaptı. Anadolu Haber Ajansı haberi manşetten verirken, Doğan Haber Ajansı ise, ‘Diyarbakır böyle kalabalık görmedi’ şeklindeki çarpıcı başlıkla haberi sür manşetten verdi. İhlas Haber Ajansı ve Dicle Haber Ajanslarının da haber yaptıkları görüldü. CİHAN ise haber yapmamakla beraber, 4 dakikalık vir video görüntüsünü abonelerine servis ettiği görüldü.

HürsedaHaber