BATMAN-Batman Valiliği tarafından yürütülen `Batman İli Sosyal Sorunlar Haritası` kapsamında Ankara`dan gelen akademisyenler Mustazaflar Cemiyeti`ni ziyaret etti. Akademisyenleri Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens ve yöneticileri karşıladı.

 

Batman`ın sosyal ve siyasi sorunlarını araştıran 4 akademisyen, Batman Mustazaflar Cemiyeti`nin konu ile ilgili görüş ve önerilerini aldı.

 

Sosyal Sorunların Başında Cehalet Var
Ziyaret sırasında Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, başörtülü kız öğrencilerin okullara alınmamasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Sosyal sorunların başında cehalet vardır. Cehalet ise suçun başlangıcıdır. Kimse sanmasın ki bu bölgenin halkı kızlarını eğitimden kaçırıyorlar. Kızların başörtülü bir şekilde okumaları gerekmektedir. Bu konunun emniyet, valilik ve milli eğitim yetkilileri ile konuşulması gerekiyor" dedi.

 

Kürt Halkının Tek Temsilcisi Yoktur
Hükümetin barış çalışmalarında yanlış bir yol izlediğini belirten Cens: "Hükümet barış çalışmalarında yanlış yol izliyor. Kürt Halkının tek bir temsilcisi yoktur. Bu kafa ile gidilirse barışın sağlanması zor. Olan bölge insanımıza oluyor. Canımızı çok ucuz görülüyor. Bölge insanımıza yazık" ifadelerini kullandı.

 

Eşitlik ve İnanç Özgürlüğü İstiyoruz
Akademisyenlerin Kürtler olarak hükümetten ne istediklerini sorusuna Cens: "Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Türklere nasıl haklar verildiyse 80 sene sonra bile olsa Kürtlere bu hakları verilmelidir. Bizim bayrak ve isimle bir derdimiz yoktur. Ayrı iki ülke gibi bir isteğimizde yoktur. Biz eşitlik ve inanç özgürlüğü gibi insani hakları istiyoruz" şeklinde konuştu.
Akademisyenler, sosyal sorunların saptanması için çalıştıklarını belirterek Cemiyet yetkililerine teşekkür ettiler.(Halid Coşkun-İLKHA)