BATMAN-Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Kara, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınayan basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamada, geçen hafta "Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi"nde görevi başında uğradığı saldırı sonucun hayatını kaybeden Dr.Ersin Arslan`a yönelik olay henüz soğumamışken Van`da görevi başındaki doktora saldırı yapıldığını belirtti. Kara, "Maalesef bir milletvekili tarafından eşini ve kızını tedavi etmeye çalışan bir hekime karşı yapılan fiili saldırı olmuştur. Öncelikle her kimden gelirse gelsin ve her ne sebeple olursa sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ve kınadığımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik Sağlık-Sen olarak bugüne kadar yaptıkları "Sağlıkta Vizyon" ve "Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans" sempozyumlarında ve yaptıkları araştırmalarda sağlıkta şiddet konusunda acil bir eylem planı oluşturulması gerektiğinin daha fazla ortaya çıktığını dile getiren Kara, "Sağlıkta şiddet konusunda acil bir eylem planı oluşturulması için Sağlık Bakanlığı`nın ilgili taraflarla bir araya gelerek gerekli tedbirleri alması ve sağlık çalışanlarına artık güvenli çalışma koşullarının sağlanması gerekmektedir" çağrısında bulundu.

 

Kara açıklamasının sonunda, "Batman Sağlık-Sen olarak Gece gündüz demeden 24 saat vatandaşa kesintisiz hizmet vermeye çalışan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıların artık son bulmasını ve yetkilileri bu elim olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri bir an önce almaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi. (Veysi Demir-İLKHA)