DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun, Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliğine Amerika`dan davetli olarak katılan Amerikalı Müslümanların öncü lideri Malcolm X`in öğrencilerinden Malcolm X Üniversitesi Tarih Profesörü Dr. İmam Misbahuddin Rufa ve Chicago İslam Enstitüsü Başkanı İmam Abdullah Yusuf Mediyun, Diyarbakır`daki tarihi etkinliğin tüm Dünya Müslümanlarına örnek olduğunu kaydetti.
 
Gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili görüşlerini paylaşan Chicago İslam enstitüsü başkanı İmam Abdullah Yusuf Mediyun, kendilerini binlerce kilometre öteden buraya getiren olgunun Hz. Muhammed`e (SAV) olan sevgi ve O`nu seven bu insanlarla bir araya gelmek olduğunu belirtti. Programı çok beğendiklerini ifade eden İmam Abdullah Yusuf Mediyun, "daha önce böylesi güzel bir program görmemiştik" dedi.
 
Malcolm X Üniversitesi Tarih Profesörü Dr. İmam Misbahuddin Rufa ise "Çocukluğumdan beri Peygamber Efendimizin mevlidini kutluyoruz Amerika`da. Ama buradaki gibi devasa büyüklükte değil. Doğrusu buraya gelirken bu kadarını hiç beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.
 
Son olarak, peygamber sevdalısı halka tavsiyelerde bulunan İmam Misbahuddin Rufa, "Peygamber Sevdalıları, bu gibi etkinliklere iştirak etmeye devam etsinler ve benim gibi Amerikalı kardeşlerine de dua etsinler. Bu işin peşini bırakmamasın ve bu etkinliklere devam etsinler. İslam davasını ve İslam`ın onuru yükseltmeye devam ettirsinler" dedi. (Ayetullah Turgut, Veysi Çetik - İLKHA)