"Modern Çağda Gençliğin Anlam Arayışı Sempozyumu" hakkında değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Geleceğin yöneticileri olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz." dedi.

Bingöl Üniversitesince, Valilik, Bingöl Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ensar Vakfı'nın katkılarıyla düzenlenen, "Uluslararası Modern Çağda Gençliğin Anlam Arayışı Sempozyumu" ikinci gününde devam ediyor.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'ndeki sempozyumu değerlendiren BÜ Rektörü Prof. Dr. Çapak, gençliğin problemlerine dokunmak ve geleceklerine dair çözüm önerileri geliştirmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini ifade etti.

"Sadece gençlik değil, insanlık bir anlam arayışında"

Çapak, "Gençlik bizim geleceğimiz. İstedik ki gençliğimizin sorunlarını tartışalım. Özellikle de modern çağda gençliğin karşı karşıya olduğu problemler çok fazla. Aslında sadece gençlik bir anlam arayışında değil insanlık bir anlam arayışında. Gençlik, insanlığın ve geleceğimizin göstergesi olduğu için gençliğin problemlerini ele alıp, eğer mümkünse bunlara çözümler önermek gerekiyor." dedi. 

Bingöl Üniversitesi olarak gençliğin problemlerine dokunulması amacıyla Türkiye'nin farklı üniversitelerinden ve yurt dışından 70'e yakın akademisyeni burada misafir ettiklerini söyleyen Çapak, şöyle devam etti:

"Gençliğin değişik alanlarıyla ilgili sunumlar yaptılar. Çok iyi bir sempozyum olduğu kanaatindeyim. Dün çok fazla yoğunluk vardı, bugün aynı yoğunluk devam ediyor. Akademik anlamda alanın uzmanları, diğer alanlarda da alanın uzmanları olan akademisyenler, yazarlar var aramızda."

 "Sempozyumda gelen 6 üniversitenin rektörü var aramızda"

Bazı üniversitelerden üst düzeyde katılımların olduğunu dile getiren Çapak, "Sempozyuma 6 üniversitenin rektörü var aramızda. Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Recep Tayyip Erdoğan, Fırat ve Muş Alparslan üniversitelerinin rektörleri ile konularında uzman akademisyen, gazeteciler var. Türkiye'nin belki dünyanın tanıdığı önemli hocalarımız aramızda var. Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma gibi hocalarımız var." ifadelerini kullandı. 

"Geleceğin yöneticileri olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz"

Çapak, "Biz istedik ki gençliğin bütün alanlarla ilgili sorunlarını dile getirelim. Bizzat uzmanları üniversitemize davet edelim. Hem üniversitemizi hem ilimizi bir şekilde görsünler, onların değerlendirmelerini alalım hem de onların gençliğe dair görüşlerini alalım. Bunları da kitaplaştıralım.  Önümüzdeki zamanlarda ihtiyaç duyan akademisyenler ve konuya ilgi duyan gençler istifade etsin istiyoruz. Demin de söyledim, gençlik bizim geleceğimiz, gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Geleceğin yöneticileri bunlar, eğer varsa ki var olduğu belli birtakım modern çağın getirdiği sorunlar var. Bu sorunları tespit edip onlara mutlaka çözüm önerileri önermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Çapak, son olarak sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bunu gelecekte faydalı olmasını, geleceğe ışık tutmasını, gençliğimizi geleceğe yakışır şekilde manevi insani ve sosyal güzel bir şekilde yetişmesine katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur diyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA)