JİTEM, FETÖ ve PKK'nin 90'lı yıllarda mazlum halka yönelik zulümlerini kabullenmedikleri için gözaltı alınan ve bu süreçte süreçte çeşitli işkencelerden geçirilip cezaevine konulanların mağduriyetleri devam ediyor.
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifinden bir heyet, bundan tam 19 yıl önce Diyarbakır'da yakalanarak cezaevine konulan Abdullatif Pamuk'un ailesini ziyaret etti.
Ailenin merkez Bağlar ilçesindeki evine giden heyet, yıllardır yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinleyerek, destekte bulundu.
28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Sözcüsü Musap Arasan, İslami davadan cezaevinde olan mağdurların hep arka planda tutulduklarını söyledi.
Arasan, "Bildiğiniz üzere, gündemde bir af meselesi var ancak kimse adaleti konuşmuyor, adaleti ön plana çıkarmıyor. Türkiye'deki en büyük sorunlardan bir tanesi de maalesef adalet mekanizmasının işlememesidir. Özellikle 28 Şubat'ta mağdur edilenler, İslami davadan yıllardır cezaevinde olanlar var. Onlar için adalet mekanizması işletilmiyor, bu insanlar arka planda tutuluyor. Biz de bu mağduriyetleri gündeme getirmeye, taleplerimizi iletmeye çalışıyoruz. Mağdur insanların sesi olmaya çalışıyoruz. Beklentimiz, af yasasından inşallah bu insanların da faydalanmasıdır. Onlar da af kapsamına alınır ve bir an önce özgürlüklerine kavuşurlar. Bu hukuksuzluklar da bir an önce son bulur." dedi.
Abdullatif Pamuk'un babası Ali Pamuk, sadece kendi oğlunun değil, "Ben Müslüman'ım." diyen herkesin geçmişte zorluk yaşadığını anlattı.
"Oğlum burada olduğu halde görüşüne gidemiyoruz"
İslami davadan cezaevinde bulunan oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Pamuk, şunları söyledi:
"Allah'a şükürler olsun, biz yine de pişman değiliz. İslamiyet için hapse, zindana girmişler. Oğlum 19 yıldır hapistedir. 27 yıldır hapiste olan insanlar da var. Peki, bunların sebebi nedir? Hükümet bize bunun sebebini söylemiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söylüyorum: Bunların ne suçunun olduğunu bilmiyoruz. Hapse koydular, işkence ettiler, işkence ederken kimilerini öldürdüler. Bu sokaklarda kimsenin namaz kılmasına müsaade etmiyorlardı. Biz birçok zorluk gördük. Sadece oğlum değil, birçok kişi gördü. Ben ve eşim hastayız. Oğlumun görüşüne gidemiyoruz. Diyarbakır'dan Mardin'e, oradan Muş'a, Batman'a, Siirt'e, Tokat'a gönderdiler, sonradan yine buraya gönderdiler. Oğlum burada olduğu halde görüşüne gidemiyoruz."
"Onları mahkûm eden savcı ve hâkimler bugün hapistedirler"
Evlendikten bir yıl sonra oğlunun gözaltına alındığını kaydeden Pamuk, "Ben saydım, polisler tam 11 gün benim evimde karakol kurdu. Bizim çocuklarımız, FETÖ'cülerin mağdur ettikleridir. FETÖ'nün böyle yaptığını biliyorum. Onları mahkûm eden savcı ve hâkimler bugün hapistedirler. Onlara ceza verenler hapisteyse suçsuz olarak cezaevine koyduklarının da serbest bırakılması lazım." ifadelerini kullandı.
"Niye diğerlerini bırakıyorlar da bizimkileri bırakmıyorlar?"
Suçsuz yere cezaevinde bulunan oğlunu dünya gözüyle bir kez daha görmek istediğini belirten Nazime Pamuk (65) da "Oğlum, Allah yolunda olduğu için hapistedir. Biz, çocuklarımızı bırakmalarını istiyoruz. Niye diğerlerini bırakıyorlar da bizimkileri bırakmıyorlar? Sesimiz onlara gidiyor. Şükürler olsun ki çocuğum Allah yolundadır. Biz çocuğumuzdan eminiz. Bize gece uyku yok, her türlü zorluğu çekiyoruz. Çocuğumun hasreti içindeyim. Allah hakkımızı bırakmasın. Oğlum dışarıya çıksın, birbirimizi görelim. Biz, Allah'tan bunu istiyoruz. Şeker hastalığım, tansiyonum ve kemik erimem var. Oğlum Diyarbakır'da olmasına rağmen 3-4 aydır yanına gidemiyorum." şeklinde konuştu.
"Çocuklarının da aftan faydalanmasını istiyorlar"
İnisiyatif üyesi Kumriye Aslan ise "28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağdurları İnisiyatifi olarak buraya geldik. Yusufi ailemizi ziyaret ettik. Ailenin yaşadığı mağduriyetleri dile getirmek için burada bulunmaktayız. Nazime teyzemizin oğlu 19 yıldır cezaevindedir. Neredeyse 20 yıl edecek. Teyzemiz, cezaevi ziyaretlerine gittiğinde çektikleri sıkıntıları dile getirdi. 'Artık yeter!' diyor. Şu anda af konusu konuşuluyor. Bu aftan çocuklarının da faydalanmasını istiyorlar çünkü suçsuzdurlar. Suçsuz oldukları halde yıllardır cezaevinde bulundukları için artık onların sesi de duyulsun. Teyzemiz, oğlunu bir kez daha dünya gözüyle görmeyi istediğini bize beyan etti." dedi. (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz - İLKHA)