Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin 27'nci Dönem 2'nci Yasama Yılı'nın açılışında yaptığı konuşmada "Kudüs meselesi, bizim de ümmetin de kırmızı çizgisidir. Kudüs'ün mahremiyetine halel getiren, Filistinli kardeşlerimizin temel hak ve özgürlüklerine saldırı anlamı taşıyan hiçbir davranışa, hiçbir emrivakiye müsamaha gösteremeyiz. Türkiye olarak, sonuna kadar Kudüs davasının takipçisi olacağız." dedi.

"Kudüs meselesi, bizim de ümmetin de kırmızı çizgisidir"

Yunanistan ve Bulgaristan'la, bu ülkelerden de karşılık gördükleri sürece, iyi komşuluk ilişkilerini devam ettirme yönünde güçlü bir iradeye sahip olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, "Doğu komşumuz Gürcistan'la da ekonomik ve sosyal ilişkilerimizi, siyasi ilişkilerimizle tahkim ediyoruz. Kırımlı kardeşlerimizin huzuru ve esenliği için de mücadele etmeyi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, "Hep söylediğim gibi, Kudüs meselesi, bizim de ümmetin de kırmızı çizgisidir. Kudüs'ün mahremiyetine halel getiren, Filistinli kardeşlerimizin temel hak ve özgürlüklerine saldırı anlamı taşıyan hiçbir davranışa, hiçbir emrivakiye müsamaha gösteremeyiz. Türkiye olarak, sonuna kadar Kudüs davasının takipçisi olacağız. Görüldüğü gibi, uluslararası alanda çok önemli süreçleri aynı anda, aynı hassasiyetle ve aynı kararlılıkla yürüterek, ülkemizi aydınlık geleceğine hazırlıyoruz." (İLKHA)