Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib'de ateşkesin korunmasına yönelik Soçi Mutabakatı'nın bölgede sivillerin hayatını koruyacağını bildirdi.,

Zaharova, St.Petersburg`da düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Soçi`de görüşmesinin ardından imzalanan İdlib`de ateşkesin korunmasına yönelik mutabakat hakkında Zaharova, “Rusya ve Türkiye arasında varılan anlaşma sivillerin hayatını koruyacak.” ifadesini kullandı.

Zaharova, bu mutabakatın sadece İdlib`deki ılımlı muhaliflerin ve diğer grupların çekilmesini değil, aynı zamanda Suriye`de provokatörlere karşı da güçlü bir etkiye sahip olacağını umduklarını vurguladı.

Suriye`de düşürülen Rus İl-20 uçağı konusunda kısa bir süre sonra yeni verilerin açıklanacağı bilgisini paylaşan Zaharova, bunların İsrail`in bu olaya karışmasıyla ilgili soruların cevabını tam olarak vereceğini kaydetti.

İsrailli pilotların profesyonel davranmadığını belirten Zaharova, İsrail uçaklarının Suriye füzelerinden korunmak için Rus uçağının arkasına saklandığını ifade etti.