Batman Engelsiz Engelliler Derneği tarafından okuma yazması olmayan engelliler için dernek binasında kurs açıldı. Gönüllü Türkçe öğretmeni tarafından verilen eğitimlere 15 kişi katılırken, kursun 3 ay süreceği belirtiliyor. Kursu başarıyla bitiren engellilere sertifika da verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Muzaffer Yıldırım, amaçlarının üyelerine okuma-yazma öğretmek olduğunu söyledi.

Üç tekerlekli araç sürücülerinden de artık ehliyet istendiğini, bu yüzden okuma-yazması olmayan üyelerine bu imkânı sağladıklarını belirten Yıldırım, engellilerin okuma-yazma öğrendikten sonra ehliyet alabileceklerini söyledi.

Sadece dernek üyelerine değil tüm engelli vatandaşların açtıkları kursa gelebileceklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Maddi durumu iyi olmayan üyelerimiz okuma-yazma öğrenemediler. Bizler Batman Engelsiz Engelliler Derneği olarak bu okuma-yazması olmayan üyelerimize yönelik bir kurs açtık. Ayrıca bu üyelerimiz herhangi bir devlet dairesine gittiği zaman kendilerini ifade edebilsin istiyoruz. Bu üyelerimiz okuma-yazma öğrendikten sonra üç tekerlekli araçları için de ehliyet alabilecekler. Şimdi ders vermeye başladık, 3 aya kadar okuma-yazma kursumuz devam edecek. Kursta başarı gösterenlere sertifika vereceğiz. Üyemiz olsa da olmasa da isteyen engellilerimiz okuma-yazma kursumuza başvurabilirler."

Engellilere gönüllü olarak okuma-yazma öğreten Kurs Hocası Suat Sevim, okuma-yazma öğrendikten sonra engellilerin gittikleri yerlerde kendilerini rahatça ifade edebileceklerini söyledi.

Okuma-yazma kursuna katılan engelliler de duygularını paylaşarak, kendilerine yönelik açılan kursta okuma-yazma öğrenmenin sevincini yaşadıklarını belirttiler. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)